Preference spadly. Piráti mobilizují. Richterová rozeslala e-mail a budou změny

05.08.2021 15:37

Koalice Pirátů a STAN musí zabrat, chce-li v nadcházejících sněmovních volbách vyhrát. Podle předvolebních průzkumů z poslední doby totiž u voličů ztrácí. Chystá tak podle serveru Novinky.cz změnu v kampani. Členové mají vybrat tři hlavní témata, jež se budou primárně řešit.

Preference spadly. Piráti mobilizují. Richterová rozeslala e-mail a budou změny
Foto: Piráti,STAN
Popisek: Piráti a Starostové a nezávislí

Šéf hnutí STAN Vít Rakušan uvedl, že jde o plánovaný restart kampaně, jenž má mimo jiné reflektovat i dosavadní chyby v komunikaci. S propadem preferencí to však spojovat nechce, i když v současné době drží koalice po počátečním prvním místě v březnu až místo třetí. (například podle agentury Median). Před nimi je v současné době hnutí ANO Andreje Babiše i koalice Spolu. 

Anketa

Co vy a Šlachtovo hnutí Přísaha?

hlasovalo: 27956 lidí
V současné době tak do e-mailových schránek členů koalice dorazil dopis od pirátské místopředsedkyně Olgy Richterové a volebního manažera Štěpána Štrébla s výzvou k výběru tří hlavních témat, jež se mají diskutovat s voliči při výjezdech za nimi. 

„Nyní nastane přelom ve vedení kampaně – končí pravidelná jednání Sněmovny a nastává čas vyrazit ještě ve větší míře do ulic, mluvit s lidmi a vysvětlovat," podotýkají pisatelé dopisu s tím, že cílem dokumentu je napomoci komunikaci hlavní nabídky. 

Předseda Pirátů Ivan Bartoš pak ke kampani uvedl, že hlavní část kampaně bude teprve začínat. "Naplno teď vyrazíme do regionů, abychom mluvili s lidmi, poslechli si zpětnou vazbu, co je trápí, a diskutovali náš obsáhlý program,” uvedl Bartoš. 

„Máme plánovaný refreš kampaně, který vychází z věcí, které se povedly, a součástí toho je i dobrá komunikace v rámci koalice," dodává Rakušan.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…