Přelet letadel při přehlídce v Praze armáda kvůli počasí zrušila

28.10.2018 12:13

Přelet letadel během dnešní vojenské přehlídky v Praze armáda kvůli počasí zrušila. ČTK to řekl zdroj z generálního štábu Armády ČR. V Praze je dnes od rána oblačno a silně prší. Podle plánů mělo při přehlídce ke 100. výročí vzniku Československa přeletět nad diváky deset formací letadel české a slovenské armády. ČTK zjišťuje, zda bude po zrušení letů odvoláno plánované omezení provozu na pražském letišti kvůli přehlídce.

Přelet letadel při přehlídce v Praze armáda kvůli počasí zrušila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Vojenská letadla a vrtulníky měly přehlídku, která začne ve 14:00, zahájit. I před deseti lety, kdy se podobná přehlídka konala naposledy, zhatilo plány počasí. Letadla tehdy sice přeletěla, ale lidé je kvůli špatnému počasí mohli pouze slyšet.

Na přehlídce má být k vidění 2151 pochodujících vojáků, hasičů, policistů, celníků a strážníků a 236 kusů techniky. Přehlídky se zúčastní asi 1500 hostů, mimo jiné prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš, slovenský premiér Peter Pellegrini či americký ministr obrany James Mattis.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…