Premiér Babiš dorazil do Lán na pravidelnou schůzku s prezidentem Zemanem

17.12.2019 18:15

Premiér Andrej Babiš (ANO) dorazil na lánský zámek na pravidelnou schůzku s prezidentem Milošem Zemanem. Při příjezdu s novináři nehovořil. Na setkání, které se koná zhruba jednou měsíčně, politici zpravidla debatují o aktuálních politických tématech. Dnešní schůzka spojená s večeří začala ve stejnou dobu, kdy se v Praze sešli demonstranti požadující Babišovu demisi.

Premiér Babiš dorazil do Lán na pravidelnou schůzku s prezidentem Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš si nese svačinku

O tématech dnešního jednání Hrad ani Úřad vlády předem detailnější informace nezveřejnily. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček pouze uvedl, že kromě jednání o aktuálních otázkách si politici vzájemně popřejí před svátky.
 
Předchozí schůzka prezidenta s premiérem se uskutečnila v polovině listopadu. Zeman s Babišem na ní mluvili především o svých plánovaných zahraničních cestách a o jejich koordinaci. Domluvili se také na termínu tradičního novoročního oběda prezidentského a premiérského páru v Lánech.
 
Nynější setkání se koná už v době prezidentovy dovolené, kterou Zeman zahájil v pondělí. Hlava státu svou dovolenou kvůli pracovním povinnostem přeruší ještě 26. prosince, kdy pronese své tradiční vánoční poselství.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…