Premiér Sobotka je spokojen. Toto napsal k Zemanovu vánočnímu poselství

26.12.2014 14:40

Za stěžejní sdělení projevu prezidenta republiky Miloše Zemana považuje předseda vlády Bohuslav Sobotka fakt, že prezident pochválil vládu za to, že lidem vrátila naději. Sobotka se však připojil k dalším politikům a ohradil se proti prezidentově kritice služebního zákona a připomněl důležitost ekonomické diplomacie.

Premiér Sobotka je spokojen. Toto napsal k Zemanovu vánočnímu poselství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Chceme lidem vrátit rovněž důvěru ve fungující stát a také politiku, která přece nemusí být jen přehlídkou afér a politických krizí, ale může řešit věci, které lidem vadí a posouvat naši zemi k prosperitě a stabilitě, “ napsal ve své reakci na prezidentův projev premiér Sobotka.

Pokud jde o zákon o státní službě, naše vláda je podle Sobotky po 25 letech první, která měla odvahu a sílu odpolitizování české státní správy prosadit. „Minulé vlády o tom jen mluvily, ale nic neudělaly. Nový zákon představuje zásadní zlepšení oproti situaci, která tady ve státní správě byla. Ústavní stížnost nadále pokládám za zbytečný krok. Jsem přesvědčen, že jsme se vydali správnou cestou, která nám mimo jiné umožní v roce 2015 zahájit čerpaní z nových evropských fondů,” uvedl Sobotka.

Sobotka rovněž uvítal, že prezident stejně jako vláda klade důraz na ekonomickou diplomacii a že ji zmínil i ve svém projevu. „Pro náš hospodářský růst a zaměstnanost je důležité, aby ústavní činitelé společně pracovali na podpoře českého exportu a pomáhali našim podnikům a podnikatelům získávat nové trhy,“ uvedl předseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…