Premiér navštíví Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze

11.10.2019 6:32

Premiér Andrej Babiš (ANO) spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO) navštíví Všeobecnou fakultní nemocnici (VFN) v Praze. S vedením nemocnice budou diskutovat o výstavbě urgentního příjmu nebo nevyhovujícím stavu některých budov. Za poslední dva týdny navštívili dvě pražské nemocnice, nový urgentní příjem si ve středu prohlédli ve FN Plzeň. Stavby urgentních příjmů chce ministerstvo podpořit z evropských fondů.

Premiér navštíví Všeobecnou fakultní nemocnici v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

Podobně jako dříve navštívené nemocnice na Vinohradech a v Krči má nemocnice v Karlově náměstí problém s fungováním v odděleným pavilonech historických budov. Opravy navíc komplikuje jejich památková ochrana.

Nemocnice spojují také připravené projekty na stavbu urgentního příjmu, nového objektu, kde by sídlila pohotovost i příjem pacientů ze sanitek. Ve FN Královské Vinohrady odhadli náklady zhruba na sedm miliard korun, přesune se tam i téměř polovina lůžek, v Thomayerově nemocnici na miliardu korun. Projekt ve VFN byl v roce 2016 vyčíslený na 300 milionů korun.

Ve středu za účasti obou politiků otevřeli urgentní příjem ve FN Plzeň. Do budoucna jich má být 15 velkých ve fakultních a větších krajských nemocnicích a dalších 80 v menších, alespoň jeden na okres. Na stavbu velkých by mohla být dotace 200 milionů korun, menších 80 milionů.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…