Premiér pro PL o armádě v ulicích: Opakuji! Je to nesmysl, lež!

21.03.2020 13:13

Mladá žena nahrála zprávu kolující po sociálních sítích, v níž se uvádí, že v Česku se v noci na pondělí nebo po dosažení tisícovky nakažených koronavirem zavede zákaz vycházení. Informaci prý měla od ženy pracující na ministerstvu. Nahrávkou se již zabývá Policie ČR. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) občany uklidňuje, že jde o šíření poplašné zprávy. Za to dotyčné ženě hrozí trest až osm let vězení. O názor ParlamentníListy.cz požádaly také premiéra Andreje Babiše.

Premiér pro PL o armádě v ulicích: Opakuji! Je to nesmysl, lež!
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci vlády

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí
Ten naší redakci v sobotu uvedl, že tuto nesmyslnou zprávu již dementoval. Zopakoval také, že „je to lež, kterou se zabývá policie“. „Psal jsem to včera na svém twitteru, stejně tak informovala televize,“ dodal premiér.

Doplňme, že mnoho lidí také přeposílalo zprávy o tom, jak se v pražských ulicích objeví armáda, která bude dozorovat zavřené obchody.

O možnosti zavést zákaz vycházení mluvil již i předseda Ústředního krizového štábu Roman Prymula. Zákaz vycházení by podle něj přišel na řadu, pokud by lidé obcházeli omezení volného pohybu lidí (s výjimkami), zavedené vládou od pondělí.

Premiér Andrej Babiš (ANO) označil obsah nahrávky mladé ženy, kde tvrdí, že pokud se počet nakažených infikovaných zvedne na tisíc, tak bude v Česku v noci na pondělí zaveden zákaz vycházení, za „nesmysl“. „Nic takového nikdy nebylo na stole,“ dodal.

Stejně tak uklidňuje spoluobčany i ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). „Pokud se k vám dostala po internetu nahrávka, na které jakási mladá žena varuje před dalším zpřísněním vládních opatření – Policie ČR to šetří jako šíření poplašné zprávy a té mladé ženě hrozí, že z vězení vyjde až ve středním věku...“ informoval ministr veřejnost na svém facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…