Premiér se setká se zmocněncem pro jadernou energetiku Štullerem

06.03.2017 6:19

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který od března vede i ministerstvo průmyslu a obchodu, se dnes dopoledne setká s vládním zmocněncem pro jadernou energetiku Jánem Štullerem. Budou jednat o budoucnosti jaderné energetiky v Česku s důrazem na naplňování Národního akčního plánu rozvoje jaderné energetiky v ČR včetně výstavby nového zdroje jaderné energie v jaderné elektrárně Dukovany. Dostavba Dukovan je jednou z priorit, kterým se chce Sobotka v čele ministerstva věnovat.

Premiér se setká se zmocněncem pro jadernou energetiku Štullerem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka řídí ministerstvo dočasně po odvolání Jana Mládka (ČSSD), který čelil kritice kvůli vyjadřování resortu v debatě o cenách mobilních dat a části novely telekomunikačního zákona. Sobotka nebyl spokojen s tím, jak Mládek problematiku řešil.

Nového ministra plánuje Sobotka prezidentovi navrhnout po sjezdu sociální demokracie, který začne 10. března. Zatím není jasné, kdo by se měl novým ministrem stát. Spekulovalo se o státním tajemníkovi pro evropské záležitosti Tomáši Prouzovi (ČSSD), který ale v pátek oznámil, že odchází do soukromého sektoru, někdejším sociálnědemokratickém ministru průmyslu Milanu Urbanovi nebo Mládkovu náměstkovi Jiřím Havlíčkovi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…