Premiéra Sobotku čekají v Číně další ekonomická jednání

18.06.2016 7:06

Český premiér Bohuslav Sobotka třetím dnem pokračuje v pracovní cestě po Číně. Také dnešní program potvrzuje, že Sobotkova návštěva se nese především v obchodním duchu. Premiér se sejde se zástupci firmy Home Credit, která chce v Číně rozšířit svou činnost na distribuci kreditních karet. Odpoledne zavítá do jednoho z průmyslových center Číny, provincie Če-ťiang.

Premiéra Sobotku čekají v Číně další ekonomická jednání
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Čínská větev společnosti Home Credit, která patří do finanční skupiny PPF Petra Kellnera, se v Číně úspěšně rozvíjí. Na čínském trhu nabízí spotřebitelské úvěry a své služby by v budoucnu chtěla rozšířit o vydávání kreditních karet. Podmínkou je dojednání potřebných ověření pro čínský trh.

Po setkání se zástupci Home Credit se Sobotka přesune z provincie Che-pej do města Chang-čou, kde ho čeká setkání se stranickým tajemníkem provincie Sia Pao-lungem. Sobotka s ním chce mluvit o zapojení českých firem do největšího prodejního portálu v Číně Alibaba.

Sobotka se během své pětidenní cesty po Číně setkal s čínským premiérem i jedním ze čtyř místopředsedů čínské vlády. Prozatím se návštěva týká zejména ekonomické a obchodní spolupráce. Premiér mimo jiné přihlížel podpisům několika hospodářských smluv, například o vývozu českého mléka do Číny nebo o investicích čínských provincií v Česku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…