Přes 500 vojáků ze šesti zemí bude cvičit protivzdušnou obranu

10.07.2017 6:58

Pro více než 500 vojáků ze šesti zemí dnes začíná v České republice rozsáhlé mezinárodní cvičení protivzdušné obrany Tobruq Legacy 2017. Koná se zároveň i na území Litvy a Rumunska, celkem se do něj zapojí 1700 vojáků deseti armád Severoatlantické aliance. Jednotky budou procvičovat spolupráci při pozemní protivzdušné obraně, uvedlo ministerstvo obrany. Na závěr akce jsou plánovány ostré střelby.

Přes 500 vojáků ze šesti zemí bude cvičit protivzdušnou obranu
Foto: Archiv
Popisek: vojáci

Cvičení se koná mezi 10. a 23. červencem, kromě českých vojáků se do něj zapojí i příslušníci armád Litvy, Lotyšska, Maďarska, Polska, Rumunska, Slovenska, Slovinska, Velké Británie a USA. Hlavním jeho cílem je procvičit činnost a spolupráci jednotek z různých zemí při společné pozemní protivzdušné obraně v rámci jednoho uskupení.

Na území České republiky bude cvičit více než 500 vojáků z Česka, Litvy, Maďarska, Slovenska, Velké Británie a USA. Výcvik bude probíhat ve vojenském újezdu Hradiště, prostorech 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou a 25. protiletadlového raketového pluku ve Strakonicích. Cvičení vyvrcholí bojovými střelbami z protiletadlových raketových kompletů velmi krátkého dosahu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…