Přes jedno procento lidí je zcela spokojeno s prací Rady ČT

17.03.2014 12:41

Podle průzkumu agentury SANEP si drtivá většina Čechů myslí, že jsou Rada České televize a Rada Českého rozhlasu politicky ovlivnitelné ve svých rozhodnutích. S jejich prací je veřejnost nespokojená, zcela bez výhrad ji hodnotí pouze jedno, respektive dvě procenta.

Přes jedno procento lidí je zcela spokojeno s prací Rady ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Průzkum agentury SANEP odhalil nespokojenost Čechů s činností Rady ČT a Rady ČRo. „V souhrnu 66 % lidí, kteří se zajímají o činnost členů Rady ČT a Rady ČRo, nejsou spokojeni s tím, jak stávající Rada Českého rozhlasu plní svoji úlohu, kterou je zajištění kontroly veřejnoprávních médií veřejností. V případě Rady České televize pak není spokojeno s činností této rady v souhrnu dokonce 72,7 % veřejnosti,“ stojí v průzkumu.

Jako zcela uspokojivou hodnotí činnost Rady ČRo pouhých 1,6 % dotázaných, spíše uspokojivou pak 23,8 %. U Rady ČT jsou výsledky ještě horší. Zcela spokojených je s její činností 1,3 % lidí, spíše spokojených jen 21,8 %.

Celý průzkum ZDE.

Celkově si 92,7 % Čechů myslí, že obě rady jsou politicky ovlivnitelné. Podle 47,1 % dotázaných by se do nich měly volit nezávislé a veřejností respektované osobnosti. Lidi bez jakéhokoliv napojení na politiky pak požaduje 31,2 % respondentů.

Členy Rady ČT a Rady ČRo volí Poslanecká sněmovna, což je podle většiny dotázaných (76,7 %) nevyhovující. Více než polovina by preferovala volbu odbornou komisí, kde by například zasedli zástupci univerzit. Stávající volbu radních podporuje jen 14,3 % lidí.

Podle téměř tří čtvrtin dotázaných je stávající volba politická, kdy poslanci volí „své“ kandidáty tak, aby volba kopírovala rozložení sil jednotlivých stran ve sněmovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …