Prezervativy přes obličej. Zeman v dobré náladě odboural ministry

28.06.2021 16:25

Respirátory, nebo prezervativy? Prezident Miloš Zeman na setkání s členy vlády sršel vtipem. Při focení pochyboval o tom, jak se usmívat, když musí mít nasazenou ochranu obličeje kvůli koronaviru. A právě při této pochybnosti zaměnil slovo respirátor za prezervativ. Píše to server iDNES.cz.

Prezervativy přes obličej. Zeman v dobré náladě odboural ministry
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News

Hlava státu se s ministry kabinetu Andreje Babiše (ANO) sešla na zámku v Lánech. A při společném fotografování se Miloš Zeman rozhodl vtipkovat. Protestoval totiž proti výzvě, aby se všichni usmívali do objektivů přizvaných fotoreportérů. Úsměv je podle něj zbytečný, když všichni mají ochranu úst a nosu. 

Ze sálu sice zazněl pokyn, aby se všichni usmívali očima, Zeman však dokončil svou myšlenku. „Jak se máme usmívat? Když máme ne prezervativy, ale jak se tomu říká... respirátory, už jsem si vzpomněl,“ zavtipkoval prezident s pohledem na vedle sedící ministryně – Alenu Schillerovou za finance a Kláru Dostálovou za místní rozvoj. Ministryním před setkáním Zeman věnoval kytici. Ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi pak zmínil, že by si s ním rád tykal. S ostatními ministry si podle svých slov tyká. 

Ministři spolu s prezidentem seděli na zhruba hodinu a půl dlouhé schůzce, kdy probrali zahraniční a domácí témata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…