Prezident Klaus se chystá na dvoudenní návštěvu Polska

04.10.2012 18:45

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek 11. října odjede na dvoudenní státní návštěvu Polska. Ve Varšavě bude jednat se svým protějškem Bronislawem Komorowskim, premiérem Donaldem Tuskem a dalšími polskými politiky. Zamíří také do Krakova, kde uctí památku tragicky zesnulého prezidenta Lecha Kaczyńského a jeho manželky.

Prezident Klaus se chystá na dvoudenní návštěvu Polska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Prezident Polsko navštíví těsně před krajskými a senátními volbami v ČR, které se konají 12. a 13. října. O návštěvě Hrad informoval na webu www.klaus.cz.

Kromě setkání s nejvyššími ústavními činiteli Polska má Klaus v programu také vystoupení na Univerzitě Stefana Wyszyńského, kde převezme titul doktor honoris causa.

Na závěr návštěvy Klaus s manželkou Livií navštíví Krakov. U hrobu polského prezidenta Lecha Kaczyńského a jeho manželky uctí památku polského prezidentského páru, který před dvěma lety tragicky zahynul při nehodě vládního speciálu u ruského Smolenska. Prezidentský pár je pochován vedle polských králů a dalších osobností dějin země v kryptě katedrály na královském hradě Wawel. Klaus se v Krakově také setká s českou menšinou žijící v Polsku.

Klaus se v závěru svého volebního období chystá navštívit také sousední Slovensko a Rakousko. Polsko dlouhodobě označuje za jednoho z nejbližších partnerů České republiky. S nynějším polským prezidentem a premiérem ale nemá tak vřelé vztahy jako s Lechem Kaczyńským, kterého označoval za osobního přítele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…