Prezident Kosova se má zpovídat v Haagu z mučení zajatců a obchodu s lidskými orgány. Bývalý poslanec připomíná roli „krvavé Madly“

27.06.2020 20:50 | Zprávy

„Thaçi nebyl jediným strůjcem kosovské tragédie a neměl by být jediným, kdo za ni bude pykat. Stačí si jen připomenout bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou, iniciátorku ‚humanitárního bombardování‘ Jugoslávie,“ píše bývalý diplomat a poslanec Milan Šarapatka k tomu, že zvláštní tribunál v Haagu se rozhodl obžalovat prvního premiéra a nynějšího prezidenta Kosova Hashima Thaçiho z válečných zločinů a ze zločinů proti lidskosti, včetně téměř stovky vražd. Upozorňuje, že se často s Thaçim stýkal i bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Prezident Kosova se má zpovídat v Haagu z mučení zajatců a obchodu s lidskými orgány. Bývalý poslanec připomíná roli „krvavé Madly“
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Milan Šarapatka píše, že se Albrightová výrazně angažovala v řešení otázky nezávislosti Kosova a Thaçiho teroristickou UÇK (Kosovskou osvobozeneckou armádu) měla po osamostatnění Kosova ohodnotit „příjemně okrouhlou sumičkou 20 milionů dolarů“.

„Tu její společnost Albright Capital Management vydělala, když při ‚cinknuté‘ privatizaci koupila kosovské telekomunikace, firmu Ipko, aby ji následně se ziskem prodala slovinskému Telekomu.

Stejně tak například generál NATO Wesley Clark, který velel spojeneckým operacím při kosovské krizi v roce 1999, ‚čistě náhodou‘ výhodně koupil kosovské hnědouhelné lignitové doly,“ upozorňuje bývalý diplomat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…