Prezident Kosova se má zpovídat v Haagu z mučení zajatců a obchodu s lidskými orgány. Bývalý poslanec připomíná roli „krvavé Madly“

27.06.2020 20:50

„Thaçi nebyl jediným strůjcem kosovské tragédie a neměl by být jediným, kdo za ni bude pykat. Stačí si jen připomenout bývalou ministryni zahraničí USA Madeleine Albrightovou, iniciátorku ‚humanitárního bombardování‘ Jugoslávie,“ píše bývalý diplomat a poslanec Milan Šarapatka k tomu, že zvláštní tribunál v Haagu se rozhodl obžalovat prvního premiéra a nynějšího prezidenta Kosova Hashima Thaçiho z válečných zločinů a ze zločinů proti lidskosti, včetně téměř stovky vražd. Upozorňuje, že se často s Thaçim stýkal i bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Prezident Kosova se má zpovídat v Haagu z mučení zajatců a obchodu s lidskými orgány. Bývalý poslanec připomíná roli „krvavé Madly“
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Anketa

Má smysl existence Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 18554 lidí
Milan Šarapatka píše, že se Albrightová výrazně angažovala v řešení otázky nezávislosti Kosova a Thaçiho teroristickou UÇK (Kosovskou osvobozeneckou armádu) měla po osamostatnění Kosova ohodnotit „příjemně okrouhlou sumičkou 20 milionů dolarů“.

„Tu její společnost Albright Capital Management vydělala, když při ‚cinknuté‘ privatizaci koupila kosovské telekomunikace, firmu Ipko, aby ji následně se ziskem prodala slovinskému Telekomu.

Stejně tak například generál NATO Wesley Clark, který velel spojeneckým operacím při kosovské krizi v roce 1999, ‚čistě náhodou‘ výhodně koupil kosovské hnědouhelné lignitové doly,“ upozorňuje bývalý diplomat.



Prý ale „není ani třeba chodit tak daleko“. „Co třeba role tehdejšího ministra zahraničí Karla Schwarzenberga při osamostatnění Kosova? Po internetu koluje vícero jeho fotografií s Hasimem Thaçim. Copak asi jemu zůstalo za prsty? Tolik se angažoval pro nezávislost Kosova na Srbsku, že dokonce vyhlásil jeho uznání Českou republikou proti výslovné vůli našeho Parlamentu. Znám jej natolik dobře, abych věřil, že zadarmo to jistojistě nedělal,“ píše.

„A jestli mu zaplatila sama ‚krvavá‘ Madeleine nebo jeho přátelé z Bilderbergu, jestli penězi nebo politickým vlivem, není vůbec důležité. Pravdou zůstává, že se Česká republika, tímto fakticky protiústavním krokem, postavila po bok zemí, které napomohly UÇK uskutečňovat další etnické čistky mezi kosovskými Srby a stály za ‚humanitárním bombardováním‘ s několika tisícovkami jak srbských, tak i albánských obětí mezi civilním obyvatelstvem,“ dodává.

Nynější obžaloba Thaçiho viní, že během bojů v Kosovu osobně fyzicky likvidoval své odpůrce a mučil zajatce. Měl být též zapleten do ilegálních obchodů s lidskými orgány, které kosovští Albánci během konfliktu odebírali zajatým Srbům, ale i samotným Albáncům, kteří nesouhlasili s praktikami povstalců.

Zvláštní tribunál pro Kosovo je považovaný za kosovský justiční orgán, ale tvoří ho mezinárodní soudci a je financován Evropskou unií. Kvůli zajištění bezpečnosti svědků má sídlo v nizozemském Haagu. Několik lidí svědčících proti bývalým velitelům UÇK totiž za podezřelých okolností zemřelo.

reklama

autor: rak

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…