Prezident Liberlandu Jedlička jede na Zlínsko. Bude mluvit o nízkých daních

15.02.2016 10:53

Prezident Svobodné republiky Liberland Vít Jedlička šéfuje třetímu nejmenšímu státu na světě. Jedlička jej založil 13. 4. 2015 na území nikoho mezi Srbskem a Chorvatskem. Na Zlínsko přijíždí na pozvání Strany svobodných občanů. Mluvit bude o myšlence minimálního státu a co nejmenších regulací.

Prezident Liberlandu Jedlička jede na Zlínsko. Bude mluvit o nízkých daních
Foto: Radim Panenka
Popisek: Vlajka nového státu Liberland, který založila skupina Čechů

„Máme radost, že se nám návštěvu povedlo domluvit. Najít volný termín bylo dost náročné, nakonec se nám podařilo návštěvu vměstnat mezi jednání pana Jedličky v Srbsku, ze kterého se vrátil teprve v neděli, a jeho cestou do Mexika,“ říká Marek Štěpán, volební manažer Svobodných ve Zlínském kraji. Samotný prezident Jedlička cestuje po světě a ustanovuje ambasadory Liberlandu. „ Musel jsem sice odmítnout vystoupení v Londýně, ale návštěva Zlínského kraje za to stojí, těším se na ni. Rád odpovím lidem na jejich otázky, dotazů se nebojím,“ řekl před návštěvou Vít Jedlička.

Návštěva  prezidenta Liberlandu Víta Jedličky ve Zlínském kraji začíná zítra a potrvá dva dny. Setkání s  občany se uskuteční nejdříve 16. 2. v hlavním sále Starého pivovaru v Kroměříži. O den později bude prezident Jedlička mluvit k lidem v Loft klubu ve Zlíně. Obě setkání začínají v osmnáct hodin. Hostitelé naplánovali pro Víta  Jedličku také návštěvu muzea Františka Skopalíka v Záhlinicích.

Mottem státu Liberland je „Žít a nechat žít“. Zakládá si na velké míře osobní i ekonomické svobody, což deklaruje i jeho ústava. Liberland má rozhlohu sedm kilometrů čtverečních. Zájem o občanství třetího nejmenšího státu na světě (po Vatikánu a Monaku) je mimořádný. Zájemců je v tuto chvíli 400 tisíc. Občanství bylo zatím uděleno pouze dvěma stovkám lidí, a to především těm, kteří stát Liberland aktivně podporují. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…