Prezident Zeman byl přijat do nemocnice. Souvisí to s jeho nemocí, uvedl jeho lékař

10.10.2021 14:14

Miroslav Zavoral, ošetřující lékař prezidenta Zemana v neděli odpoledne předstoupil před novináře a promluvil o zdraví prezidenta Zemana. Nahlédněte.

Prezident Zeman byl přijat do nemocnice. Souvisí to s jeho nemocí, uvedl jeho lékař
Foto: Repro twitter
Popisek: Prezident Miloš Zeman volí

Po 14. hodině předstoupil před novináře ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral, hlavní ošetřující lékař prezidenta Miloše Zemana a promluvil o zdraví hlavy státu. Zemana z Lán po 12. hodině odvezla sanitka. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček už potvrdil, že Zeman je hospitalizován v ÚVN.

„Dovolte mi, abych vám oznámil, že krátce po 13. hodině jsme přivezli na hospitalizaci prezidenta Miloše Zemana na mé doporučení. V tuto chvíli je prezident hospitalizován na intenzivní péči. Jelikož nemám souhlas prezidenta informovat vás o tom, s čím se prezident léčí, tak to udělat nemohu, neboť bych porušil zákon o lékařském tajemství. Ale mohu vás ujistit, že se prezidentovi dostane stejné péče jako jakémukoli jinému pacientovi,“ pravil ředitel Zavoral.

Také ujistil, že komplikace souvisí s prezidentovou diagnózou a lékaři vědí, jak jeho potíže řešit. Převoz do nemocnice mu prý sám doporučil.

Poté se obrátil a odešel od novinářů.

Web IDNES.cz krátce po poledni přišel s informací, že prezident republiky Miloš Zeman převážen sanitkou ze zámku ze zámku v Lánech do Ústřední vojenské nemocnice.

Novináři byli u zámku přítomni kvůli schůzce prezidenta s premiérem Andrejem Babišem, která se konala od jedenácti hodin.

Hrad později informoval, že se jednalo o hospitalizaci na doporučení ošetřujícího lékaře.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…