Prezident Zeman přijal v Lánech Babiše, mluvit by mohli o novém ministru zahraničí

02.10.2018 21:13

Prezident Miloš Zeman dnes večer přijal na zámku v Lánech na pravidelné schůzce premiéra Andreje Babiše (ANO). O zahájení jednání informoval na Twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Politici by mohli hovořit o pátečních a sobotních komunálních volbách, ale především o návrhu sociální demokracie, aby byl ministrem zahraničí jmenován dosavadní náměstek Tomáš Petříček (ČSSD).

Prezident Zeman přijal v Lánech Babiše, mluvit by mohli o novém ministru zahraničí
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

S Petříčkem, kterého v září navrhl šéf ČSSD Jan Hamáček místo původního adepta do čela diplomacie Miroslava Pocheho (ČSSD), se Babiš sešel dnes ráno. Premiér poté označil za důležité, že po jmenování Petříčka skončí v dosavadní funkci politického tajemníka v Černínském paláci Poche. Ministerstvo kvůli odmítnutí Pocheho ze strany Zemana od konce června vede kromě resortu vnitra Hamáček.

Babiš dopoledne řekl, že datum Petříčkova jmenování zatím nezná. Kandidát sociální demokracie na ministra se ještě před jmenováním sejde se Zemanem, podle Hradu se jednání uskuteční v následujících dnech. Prezident minulý týden řekl, že Petříček má pro funkci slušné kvalifikační předpoklady.

Babiš se Zemanem se naposledy v Lánech sešli koncem srpna. Dohodli se tehdy například na tom, že vláda projedná 19. září za přítomnosti prezidenta návrh státního rozpočtu. Hovořili také o zahraniční politice a některých závěrech Nejvyššího kontrolního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…