Prezident Zeman přijme na Pražském hradě nové velvyslance

30.01.2020 6:18

Prezident Miloš Zeman dnes přijme nové velvyslance čtyř zemí. Pověřovací listiny mu předají ambasadoři Jižní Koreje, Portugalska a Kazachstánu i velvyslankyně Tunisu. Zeman se s nimi setká na Pražském hradě během odpoledne, napsala ČTK.

Prezident Zeman přijme na Pražském hradě nové velvyslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jako první za prezidentem přijede jihokorejský velvyslanec Kim Te-čin, jehož předchůdcem byl Mun Sung-hjon. Nový ambasador Soulu je v České republice od závěru loňského roku, pověřovací listiny od korejského prezidenta Mun Če-ina přijal v polovině prosince. Podle webu korejského velvyslanectví se od té doby setkal například se svými kolegy velvyslanci nebo zástupci českého ministerstva zahraničí.

Portugalsko nově v Praze zastupuje Luís de Almeida Sampaio, dosavadní portugalský velvyslanec v NATO. V minulosti působil také jako velvyslanec v Německu, Srbsku a Alžírsku. V portugalských diplomatických službách působí od roku 1983. Jeho předchůdkyní v Praze byla velvyslankyně Maria Ferreiraová Macedová Francová.

Kazachstán bude mít v Praze jako svého velvyslance Marata Tažina, který naposledy působil jako státní tajemník Kazachstánu. Předtím byl podle webu kazašského velvyslanectví například poradcem prezidenta. Na konci prvního desetiletí 21. století byl ministrem zahraničí Kazachstánu, ve své funkci navštívil i Českou republiku a zúčastnil se pražského energetického summitu. Jako ambasador také Kazachstán zastupoval v Moskvě. Ve funkci kazašského velvyslance v Praze dosud byl Seržan Abdykarimov.

Jako poslední na Pražský hrad dnes přijede tuniská velvyslankyně Josra Suidenová, která vystřídá svou předchůdkyni Karímu Bardávíovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…