Prezident Zeman přijme v neděli v Lánech Babiše

13.04.2018 13:30

Prezident Miloš Zeman přijme v neděli odpoledne v Lánech premiéra v demisi a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Na twitteru to dnes uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zprávu převzala ČTK.

Prezident Zeman přijme v neděli v Lánech Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman přijal demisi vlády premiéra Andreje Babiše. Zároveň ho pověřil dalším vyjednáváním o sestavení vlády nové

Babiš by měl Zemana informovat o aktuálním vývoji ve vyjednávání o vládě.

Babiš byl naposledy u Zemana v úterý večer. Prezident mu na schůzce doporučil, aby po neúspěchu vládního vyjednávání s ČSSD pokračoval v rozhovorech s KSČM a s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD). Zeman se také následně v Lánech setkal s představiteli komunistů a SPD. Ve čtvrtek se ale vedení ANO rozhodlo vrátit k vyjednávání se sociální demokracií.

„Pan premiér bude pana prezidenta informovat o podrobnostech aktuálního rozhodnutí hnutí ANO,“ sdělil Ovčáček ČTK.

Zeman by měl příští týden o politické situaci jednat i s představiteli dalších politických stran. O schůzku s ním požádali zástupci ODS, KDU-ČSL a Pirátů. Předsedové občanské demokracie Petr Fiala a Pirátů Ivan Bartoš půjdou na Pražský hrad v úterý odpoledne, šéf lidovců Pavel Bělobrádek ve středu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…