Prezident Zeman ve středu přijme představitele ČSSD

03.04.2018 19:02

Prezident Miloš Zeman ve středu dopoledne přijme předsedu a místopředsedu sociální demokracie Jana Hamáčka a Jiřího Zimolu. Schůzka se uskuteční v 11:00 na Pražském hradě. Na Twitteru to uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Politici budou pravděpodobně mluvit o sestavování vlády, píše ČTK.

Prezident Zeman ve středu přijme představitele ČSSD
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman na volebním sjezdu ČSSD.

„Jistě lze očekávat téma aktuálního vývoje jednání o nové vládě,“ sdělil Ovčáček ČTK na dotaz o tématech schůzky. Sociální demokracie jedná s hnutím ANO o vytvoření menšinového kabinetu, ve Sněmovně by ho měli podporovat komunisté. ČSSD se nelíbí, aby se premiérem stal šéf ANO Andrej Babiš, vadí jí jeho trestní stíhání. Jako ústupek požaduje post ministra financí nebo vnitra a chce ve vládě posty pěti ministrů. ANO nabízí o jedno ministerské křeslo méně. Zároveň hnutí dál trvá na postu premiéra pro Babiše.

ANO by mělo konečný návrh sociální demokracii přednést ve čtvrtek. ČSSD se výsledkem jednání bude zabývat na pátečním předsednictvu a víkendovém sjezdu.

Zeman ve středu odpoledne odletí na první zahraniční návštěvu ve druhém volebním období na Slovensko. Ve čtvrtek se setká na Štrbském Plese se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou a novým předsedou slovenské vlády Peterem Pellegrinim. Zpět do Česka přiletí v pátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…