Prezident Zeman zrušil zahraniční cesty do konce roku

12.11.2013 10:31

Prezident Miloš Zeman již v letošním roce nepoletí na žádnou zahraniční cestu. Nenavštíví tak ani české vojáky v Afghánistánu. ČTK to sdělil ředitel zahraničního odboru Pražského hradu Hynek Kmoníček. Na příští rok Zeman přesunul i plánovanou návštěvu singapurského prezidenta v Praze. Hlava státu se po úrazu kolena léčí na zámku v Lánech. Lékaři Zemanovi nařídili klid, pohybuje se na vozíčku.

Prezident Zeman zrušil zahraniční cesty do konce roku
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Miloš Zeman v Chomutově

Prezidentův tým již dříve oznámil, že Zeman letos nenavštíví Srbsko. Cestu plánoval spojit s návštěvou Rumunska. Podle Kmoníčka byla návštěva Bělehradu zrušena ještě před prezidentovým úrazem. "Jinak do konce roku žádná zahraniční cesta, ani Afghánistán," napsal ČTK Kmoníček.

Zeman také zrušil své vystoupení na česko-čínském podnikatelském fóru, které dnes začalo v Praze. Nad seminářem, který potrvá do čtvrtka, převzal prezident záštitu. Fórum projevem zahájí jeho předchůdce ve funkci Václav Klaus. Zeman měl svou řeč pronést na galavečeři, která se uskuteční ve Španělském sále Hradu.

Zeman narazil kolenem do skříně

Zeman si koleno poranil poté, co v pádu narazil do skříně. V pondělí to řekl Rádiu Impuls. Dřív se mluvilo o nárazu do zdi a taky o shrnutém koberci, za který mohl jeho pes. "Nebyl to náraz do zdi, byl to náraz kolenem do šatní skříně," uvedl Zeman. Nehoda se stala koncem října, nyní se už prezidentovi daří dobře. V pondělí to konstatovali i dva prezidentovi ortopedi.

Zeman uvedl, že už může koleno ohýbat, stále ale chodí jen o francouzských holích a pohybuje se na kolečkovém křesle. Zdůraznil taky, že normálně pracuje, na zámku v Lánech, kde nyní pobývá, přijímá návštěvy každý den. Prezident soudí, že plně se do úřadu plně vrátí začátkem prosince.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…