Prezident dával přednost Haškovi před Sobotkou. Co na to ČSSD?

26.09.2013 9:42

Návštěva prezidenta Zemana v Jihomoravském kraji podle Daniela Kaisera nabízí několik otázek. Například, zda ČSSD umožní prezidentu Zemanovi vybrat si hřiště, na kterém pak zvítězí, nebo zda případné kroužkování v jednom kraji má ovlivnit výběr premiéra. Kaiser si v Lidových novinách všímá Zemanovy podpory hejtmana Michala Haška.

Prezident dával přednost Haškovi před Sobotkou. Co na to ČSSD?
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Zeman s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem

Zatímco se prezident Miloš Zeman při své návštěvě Jihomoravského kraje s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou ani nesetkal, s hejtmanem Haškem se prý ukazuje všude a dává najevo své preference. Oba sociální demokraté kandidují v Jihomoravském kraji. Sobotka jako lídr a Hašek hned na druhém místě. „Sobotka v roce 2003 patřil v klubu ČSSD ke `zrádcům` při prezidentské volbě a pak se k němu ani nejezdil kát,“ připomíná komentátor.

Jedna z otázek podle Daniela Kaisera je, zda by si ČSSD, strana s celostátní působností, měla nechat vnutit úvahu, že kroužky v jednom kraji jsou kritériem, které rozhodne o příštím premiérovi. „Hašek má v tomto kraji lepší startovací pozici, je hejtman, co už pět roků stříhá pásky a koštuje vínečko,“ píše Kaiser v LN.

Jenže podle komentátora jde prý také o to, „zda ČSSD roztahujícímu se prezidentovi dovolí vybrat si hřiště, na němž on pak slavně zvítězí a oživí tak nimbus Neporazitelného, který přitom docela nedávno odmítnutím kabinetu odborníků dostal užitečnou ránu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…