Prezident jmenoval staronového rektora zlínské univerzity

16.12.2014 14:28

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval staronovým rektorem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Petra Sáhu. Dosavadní rektor byl v říjnu akademickým senátem zvolen na další funkční období, což je podle Zemana dokladem toho, že rektorovo předchozí funkční období v čele zlínské univerzity bylo úspěšné. Prezident také vyzdvihl skutečnost, že Sáha neměl při volbě protikandidáta.

Prezident jmenoval staronového rektora zlínské univerzity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Šestašedesátiletý Sáha stál u zrodu Univerzity Tomáše Bati a už v letech 2001 až 2007 byl jejím rektorem. Před svým návratem do čela univerzity před čtyřmi lety se věnoval vědecké práci. Byl ředitelem Ústavu aplikovaného výzkumu Univerzitního institutu a ředitelem Centra polymerních materiálů Fakulty technologické.

Sáha je odborníkem v oboru polymerních materiálů a procesů například v medicíně a potravinářství. Při výzkumu se zaměřoval mimo jiné na materiálové inženýrství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

8:02 „Rodičům za zády.“ Nejsou dvě pohlaví, dozvědí se děti. Školám přišly noty

Aliance pro rodinu odhalila plánované změny ve školství. Mluví do nich jak Prague Pride, tak i inici…