Prezident ve středu jmenuje nového předsedu Nejvyššího soudu. A možná přijde velké překvapení pro všechny

18.05.2020 20:59

Prezident republiky Miloš Zeman ve středu jmenuje nového předsedu Nejvyššího soudu ČR; informoval o tom mluvčí hlavy státu. Kdo však bude nástupcem Pavla Šámala, zatím není jasné, uvádí na svém webu Česká televize.

Prezident ve středu jmenuje nového předsedu Nejvyššího soudu. A možná přijde velké překvapení pro všechny
Foto: Nejvyšší soud ČR
Popisek: Nejvyšší soud ČR, logo

Nejvyšší soud ČR čeká na svého nového předsedu od 20. února, kdy byl Pavel Šámal jmenován ústavním soudcem. Dočká se ho 20. května. Prezident Miloš Zeman před nedávnem pouze uvedl, že jej jmenuje „jakmile skončí karanténa“.

Jméno nového předsedy není známo ani jeho budoucím podřízeným. „Nejvyšší soud zatím nebyl oficiálně informován,“ řekl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Tomíček.

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) doporučila za Šámalova nástupce Roberta Fremra z Mezinárodního trestního soudu; toho považuje za vhodného kandidáta i sám Pavel Šámal. 

Jak ale napsal publicista Petr Dimun, který mívá z prostředí justice poměrně důvěryhodné informace, dalším kandidátem je i Petr Angyalossy, který na Nejvyšším soudě působí jako soudce v trestním kolegiu. „Jsem jedním z kandidátů na předsedu Nejvyššího soudu, byl jsem osloven a s panem prezidentem jsem se setkal,“ sdělil Angyolossy Dimunovi pro jeho web Česká justice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…