Prezidenta s komunistickou minulostí na Hradě nechci, prohlásil ekonom Kohout

10.11.2012 14:27

Prezident, který měl co do činění s komunisty, je pro mě naprosto netolerovatelný, prozradil ekonom Pavel Kohout. A ti, kteří vstoupili do komunistické strany v osmdesátých letech, podle něj ani nemají páteř, ale křivítko.

Prezidenta s komunistickou minulostí na Hradě nechci, prohlásil ekonom Kohout
Foto: hns
Popisek: Pavel Kohout, ekonom

Svou podporu chtěl věnovat Pavlu Kořánovi, který však začal se sběrem podpisů pozdě a nepodařilo se mu tak probojovat mezi oficiální kandidáty.

Kohout zdůraznil, že neupírá bývalým komunistům žádná lidská a občanská práva. „Některých si dokonce vážím, ale nepřeji si nikoho z nich za prezidenta,“ uvedl pro server Lidovky.cz.

Prezident leda golfového klubu

„Pokud někdo dokonce vstoupil do KSČ v roce 1980 - v období pozdního brežněvismu - znamená to, že místo páteře má křivítko,“ míní ekonom. Podle něj by takový člověk měl kandidovat třeba na prezidenta golfového klubu, ale nikoli této země.

A koho tedy podpoří svým hlasem? „Když vyloučím kandidáty nepřijatelné z jiných důvodů, zbývá Vladimír Franz,“ prozradil a dodal, že podle jeho soudu se jedná o vzdělaného člověka s nepochybnou inteligencí a rozumnými názory.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…