Prezidentem bude vyhraněná osobnost, myslí si Dienstbier

20.02.2012 17:52

Do volby příští hlavy státu zbývá ještě rok, už teď je ale jasným favoritem expremiér Jan Fischer. Podle Jiřího Dienstbiere, jednoho z kandidátů ČSSD, je právě čas zbraní proti Fischerovi. Až se totiž doba nachýlí, zvítězí podle něj kandidát vyhraněný, nikoli neutrální.

Prezidentem bude vyhraněná osobnost, myslí si Dienstbier
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor a možný kandidát na prezidenta za ČSSD Jiří Dienstbier

"Zatím je nejsilnějším kandidátem Jan Fischer, ale je rok před volbami a to je velmi dlouhá doba," řekl Dienstbier ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. "Já si spíše myslím, že lidé budou nakonec vybírat mezi lidmi více vyhraněnými." Na mysli má Dienstbier kandidáty jmenované politickými stranami.

Sám kandidaturu také ještě nemá jistou, spolu s ním ČSSD zveřejnila jméno ekonoma Jana Švejnara a teprve ze dvojice se vybere ten jeden finální kandidát sociální demokracie. "V průběhu roku se zorganizuje turné po všech krajích republiky, kam budou pozváni členové sociální demokracie, a budou i otevřené, aby mohl přijít kdokoli další, kdo má zájem se zeptat," popsal chystanou prezidentskou kampaň své strany.

"Uvidíme, zda je lidem bližší, aby hlavním kritériem byla nestrannost, kterou splňuje Jan Švejnar, nebo zda jim přijde vhodnější člověk, který více sdílí hodnoty sociální demokracie, a to bych byl asi spíše já." Na základě výsledků turné pak ČSSD jmenuje do volby s konečnou platností jediného kandidáta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…