Prezidentova popularita stoupá. Lidé opět vidí Zemana, jakého znali, vysvětluje kancléř

10.05.2014 7:40

Prezident Zeman změnil několik věcí jak ve svém osobním životě, tak v pracovní sféře. Podle informací sobotní MF Dnes drží dietu, a dokonce se mu ji daří neporušovat. Rok od aféry s „virózou" také znovu stoupá jeho popularita. Podle kancléře Vratislava Mynáře prý lidé cítí, že se vrací ten Miloš Zeman, jehož kdysi znali v roli premiéra.

Prezidentova popularita stoupá. Lidé opět vidí Zemana, jakého znali, vysvětluje kancléř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Dnes respektuje doporučení lékařů i fyzioterapeutů, i když je to pro něj samozřejmě velmi obtížné. Stres totiž obecně vede i k prohlubování zlozvyků, pan prezident to jednoduché nemá, ale myslím, že nyní tomuto tlaku nepodléhá,“ prozrazuje exministr zdravotnictví Martin Holcát, který o prezidenta také pečuje. Prezident prý stále nezbožňuje zeleninu, ale aspoň jí ryby.

Prezidentovi lidé lépe spolupracují

Je třeba připomenout, že právě před rokem se odehrála aféra s prezidentovou virózou, kterýžto pojem zdomácněl ve slovníčku českých vtipálků. Po malátném vystoupení u korunovačních klenotů, které nejeden občan vysvětloval opilostí, a zranění kolena důvěra lidí v prezidenta klesla až k 39 procentům. Dnes je na 49 %. Prezidentův kancléř Vratislav Mynář tuší, proč se situace lepší.

„Primárním důvodem rostoucí důvěry v pana prezidenta jsou jeho konzistentní názory a rozhodnutí. Lidé kvitují, že už je to zase ten prezident, jehož poznali jako premiéra. Nicméně určitě nějaký vliv mají i drobné personální obměny v týmu pana prezidenta. Možná je to tím, že se tým naučil spolupracovat lépe než na začátku a lépe vycházet vstříc potřebám pana prezidenta,“ domnívá se Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…