Prezidentské primárky ODS na střední Moravě vyhrál Tošenovský. O hlas

12.05.2012 19:00

O jeden hlas vyhrál prezidentské primárky na střední Moravě europoslanec Evžen Tošenovský. Minulý týden naopak na Královéhradecku a Pardubicku zvítězil Přemysl Sobotka, nyní má celkově více hlasů.

Prezidentské primárky ODS na střední Moravě vyhrál Tošenovský. O hlas
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

"Evžen Tošenovský získal o jeden hlas více než Přemysl Sobotka, když pro něj hlasovalo 295 oprávněných voličů, zatímco druhý kandidát si připsal 294 hlasů. Stav hlasování po druhém týdnu primárek je 698 hlasů pro Přemysla Sobotku (61,5 procenta) a 436 pro Evžena Tošenovského (38,5 procenta)," upřesnil mluvčí ODS Tomáš Bartovský.

Na střední Moravě se hlasovalo v Olomouckém a Zlínském kraji. Minulý týden to bylo na Královéhradecku a Pardubicku, kde však zvítězil Přemysl Sobotka o výrazně větší počet hlasů. Celkově tak nyní vítězí. Občanští demokraté budou svého definitivního kandidáta na prezidenta vybírat až do konce června.

Primárky na střední Moravě začaly ve středu v Luhačovicích a ve čtvrtek v Olomouci volebními shromážděními. Oba kandidáti zde představili členům ODS svůj program a názory. Voleb se nakonec zúčastnilo 26,6 procenta straníků z těchto krajů.

Nyní budou primárky pokračovat na Vysočině a v Jihočeském kraji. Celé primárky uzavře Jihomoravský kraj. Jméno definitivního kandidáta ODS na prezidenta bude známo 1. července.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…