Prezidentští kandidáti prozradili, kdy půjdou volit

11.01.2018 15:37

Prezidentští kandidáti odevzdají své voličské hlasy již v pátek, k volebním urnám se chystají brzy po jejich otevření. V sobotu pak budou většinou se svými týmy a novináři sledovat výsledek hlasování. Výjimkou bude současný prezident Miloš Zeman, který novináře do štábu pustí až na tiskovou konferenci. ČTK to řekli zástupci kandidátů.

Prezidentští kandidáti prozradili, kdy půjdou volit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Závěr volební kampaně uchazeči o funkci prezidenta s výjimkou Zemana stráví poslední předvolební diskusí v Českém rozhlasu. Skončí minutu před otevřením volebních místností. Kandidáti se poté rozjedou do míst svého trvalého bydliště, kde budou volit. Většina bude hlas odevzdávat v Praze a jejím okolí. Pouze Michal Horáček odjede do Roudnice nad Labem, kde bydlí. Společně s manželkou a dcerou odvolí v Základní škole Karla Jeřábka.

Jiří Drahoš svůj hlas odevzdá společně s manželkou v pražských Lysolajích v tamní hasičské zbrojnici. Miloš Zeman bude tradičně volit v základní škole v Brdičkově ulici poblíž místa svého trvalého bydliště. Mirek Topolánek hlas odevzdá v základní škole v Bubenči, Pavel Fischer v Pitkovicích a Marek Hilšer v pobočce městské knihovny na pražském Pohořelci. Jiří Hynek bude volit v Jesenici u Prahy. Vratislav Kulhánek půjde k urně v Základní škole Jana Masaryka v Praze 2 a Petr Hannig se vydá do hudební školy v pražských Kunraticích.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Ke sledování výsledků voleb se kandidáti, jejich příznivci a spolupracovníci začnou scházet po sobotním poledni. Zeman, stejně jako před pěti lety, bude na sečtení hlasů čekat v sídle Strany práv občanů (SPO), kterou zakládal. Novináře do svému štábu na rozdíl od svých vyzyvatelů nepustí, k výsledku se vyjádří až na odpolední tiskové konferenci. Server Info.cz v úterý uvedl, že v době sčítání bude uzavřena restaurace, která sídlí ve stejném domě. Podle personálu bude otevřeno až v pozdějších hodinách právě kvůli volbám. SPO navíc podle serveru dostala z domu od majitele výpověď.

Drahoš svůj štáb a novináře pozval do podniku La Fabrika v pražských Holešovicích, Horáček do Galerie Mánes na Masarykově nábřeží. „Kromě pana Horáčka a jeho štábu budou přítomni i jeho podporovatelé a různé osobnosti veřejného života,“ uvedl jeho mluvčí Jiří Táborský.

Fischerův tým se sejde v restauraci Šmik na Vinohradech, Hilšer si zarezervoval prostor v Impact Hubu na Smíchově. Volební štáb Topolánka bude v sobotu odpoledne v Pivovaru Národní v centru Prahy. Kulhánek plánuje sledovat výsledek v hotelu akvaparku v Česlicích, který patří jeho stranickému šéfovi a hlavnímu sponzorovi Pavlu Sehnalovi. Hynek bude v nedaleké Jesenici v restauraci U klokana. Hannig původně chtěl čekat na sečtení hlasů doma, nakonec se ale sejde se svým týmem v restauraci Na zámečku v Záběhlicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…