Přežije Škodovka nástup elektroaut? Šéf představenstva mluvil o změnách

23.05.2019 18:26

Do pondělních Dvaceti minut Radiožurnálu zavítal předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier. Odpovídal mimo jiné na otázku, zda elektromobily představují budoucnost dopravy nebo spíše problém pro automobilový průmysl, jak to často naznačuje předseda české vlády Andrej Babiš.

Přežije Škodovka nástup elektroaut? Šéf představenstva mluvil o změnách
Foto: repro Facebook, tan
Popisek: Auto Šanghaj 2015 a návštěva expozice Škoda auto

Škoda Auto představila nový elektromobil. Bude stát méně než půl milionu korun, přičemž se počítá s tím, že ujede až 265 kilometrů na jedno nabití. Maier má za to, že nové elektrické vozidlo Škodovky bude populární. Doufá, že stát bude výrobu elektromobilů podporovat. „Proto bychom si přáli, abychom i v České republice dostali jednoznačnou podporu, a ulehčili tak zákazníkům přechod na elektrická auta,“ nastínil svou představu host.

Anketa

Prezident Zeman šikanuje část Česka, tvrdí Dominik Hašek. Má gólman pravdu?

7%
93%
hlasovalo: 26160 lidí

Česká vláda chce podle Maiera podpořit výstavbu dobíjecích stanic. „Já osobně si myslím, že individuální doprava bude v budoucnu elektrická,“ podotkl host s tím, že pokud chceme společně plnit své ekologické cíle, nic jiného nám nezbude. „Elektrifikace individuální dopravy bude podle mě poháněcí modernizační silou,“ konstatoval Maier. „Do roku 2025 chceme auta v Mladé Boleslavi vyrábět uhlíkově neutrálně. Celou naši flotilu chceme uhlíkově neutrální,“ prozradil ještě.  

To si bude žádat další zaměstnance, kteří budou umět pracovat s novými technologiemi. Kdo se bude v těchto inovacích orientovat, nemusí se podle Maiera bát o práci. V průběhu času vznikne celá řada nových profesí, jejichž názvy podle Mayera ještě možná ani neznáme.

Současně však bude platit, že z planety nezmizí ani automobily se spalovacím motorem.

Maier věnoval pár slov i privatizaci české Škodovky v 90. letech minulého století. Privatizace Škodovky je podle mého dobrým příkladem převzetí firmy,“ pochvaloval si host s tím, že na privatizaci vydělala jak Škodovka, tak Volkswagen. Jde o situaci win-win. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…