Při atentátu a útocích islamistů zahynulo v Sýrii přes 90 lidí

20.03.2015 20:55

Při útocích radikálů z Islámského státu (IS) v Sýrii zemřelo za posledních 24 hodin přes 70 vládních vojáků. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na opoziční Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR). Více než dvě desítky civilistů podle této organizace zahynuly při dnešním bombovém atentátu v kurdské lokalitě v provincii Hasaká na severovýchodě Sýrie.

Při atentátu a útocích islamistů zahynulo v Sýrii přes 90 lidí
Foto: Archiv TN
Popisek: Obrázky ze Sýrie před 20 lety

Radikálové útočili na příslušníky armády prezidenta Bašára Asada v centrálních provinciích Hamá a Homs. Není jasné, zda přitom zahynuli i nějací členové IS.

Krvavý incident se odehrál během kurdského shromáždění v Hasaká, kde sebevražedný útočník odpálil výbušninu v davu oslavujícím dnešní kurdský nový rok. Zemřelo přes 20 lidí, desítky dalších byly zraněny.  

Syrský konflikt, který trvá od jara 2011, má na kontě více než 200.000 mrtvých a miliony uprchlíků. Na části syrského území bojuje syrská armáda proti povstalcům, kteří už téměř čtyři roky usilují o svržení Asada. Ozbrojenci z IS využili nepřehlednou situaci v zemi a obsadili část území, zejména na severu Sýrie. Radikálové útočí na syrskou armádu, která se snaží zastavit jejich postup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…