Při tragické sobotní nehodě u Špindlerova Mlýna zemřel generál vojenské tajné služby

23.09.2019 20:32

Policie hledá svědky sobotní tragické srážky sportovního vozu Ford Mustang se Škodou Rapid u Špindlerova Mlýna v Krkonoších. Při střetu zahynul řidič rapidu, spolujezdkyně se vážně zranila. Večer se ukázalo, že zemřelým je jeden ze zástupců ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů.

Při tragické sobotní nehodě u Špindlerova Mlýna zemřel generál vojenské tajné služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zapálená svíčka zakrytá dlaní před větrem

Třicetiletý řidič mustangu jel od Vrchlabí směrem na Špindlerův Mlýn a v pravotočivé zatáčce se v protisměru čelně střetl s rapidem. Řidič rapidu zemřel na místě. Sedmačtyřicetiletou spolujezdkyni řidiče rapidu záchranáři převezli vrtulníkem s těžkým zraněním do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič a dvanáctileté dítě z mustangu skončili s lehkými zraněními v nemocnici ve Vrchlabí.

„Milan Jakubů celý svůj profesní život zasvětil bezpečnosti naší země a našich občanů. Je tragickou ironií osudu, že jeho život skončil právě tímto způsobem,“ uvedl v pondělí ve vyjádření pro média ředitel Vojenského zpravodajství Jan Beroun. Jakubů byl do hodnosti brigádního generála jmenován před dvěma lety.

V okolí Špindlerova Mlýna, Vrchlabí a Benecka se v sobotu konal sraz majitelů vozů Ford Mustang, policie zkoumá okolnosti jejich jízd, řekla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Policie nařídila znalecké zkoumání v oboru dopravy. „Jeho závěry pro nás budou velmi důležité,“ uvedla Ježková. Řidič sportovního vozu podle ní zatím nebyl kvůli hospitalizaci vyslechnut, dítě již bylo z nemocnice propuštěno a svědectví kriminalistům poskytlo. Televize Nova s odvoláním na svědky uvedla, že nehoda se stala po honičce sportovních vozů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…