Při výbuchu v pražském bytě byl těžce zraněn palestinský velvyslanec

01.01.2014 13:57

Při výbuchu v bytě palestinského velvyslance v Internacionální ulici v Praze-Suchdole byl nejméně jeden člověk zraněn. ČTK to sdělila mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová s tím, že osoba je převážena do nemocnice. Podle informací televize ČT24 byl při výbuchu těžce zraněn sám palestinský velvyslanec.

Při výbuchu v pražském bytě byl těžce zraněn palestinský velvyslanec
Foto: Archiv
Popisek: Palestina

Podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové zasahovala hasičská jednotka z Petřin. Bližší podrobnosti o okolnostech výbuchu neuvedla.

Výbuch byl na dispečink záchranné služby ohlášen krátce před polednem, potvrdila to policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle Radiožurnálu se na místě kolem 12:45 pohybovalo deset až dvacet policejních vozů, nad lokalitou přelétal vrtulník. Vozy záchranné služby už místo opustily. Ulice byla uzavřena a policie odkláněla dopravu.

Palestinský velvyslanec, který byl dnes zraněn při výbuchu ve své pražské rezidenci, je ve velmi vážném stavu. Převezen byl do Ústřední vojenské nemocnice. Je v umělém spánku, řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Na místě byla kvůli nadýchání zplodin ošetřena další žena, převezena byla do Motola.

Při výbuchu v diplomatickém bytě v Internacionální ulici v Praze - Suchdole byl těžce zraněn palestinský velvyslanec, řekl Radiožurnálu Nabil El Fahel z tiskového oddělení palestinského velvyslanectví. Podle informací mohl být příčinou dnešního výbuchu nástražný systém.

V bytě v době výbuchu byl velvyslanec i jeho rodina, potvrdil Radiožurnálu pracovník palestinské ambasády El Fahel. "Vím jenom, že pan velvyslanec byl zraněn. Nevíme, co se přesně stalo," doplnil. Velvyslancovo zranění potvrdila policejní mluvčí Andrea Zoulová s tím, že je diplomat hospitalizován v blíže nespecifikované nemocnici. Ostatní členové jeho rodiny jsou v pořádku.

Podle zatím nepotvrzených informací, které přinesl server Novinky.cz, došlo k výbuchu při otevírání trezoru v domě. Muž údajně utrpěl zranění dolních i horních končetin.

Nově postavenou budovu, která by se podle České televize měla v budoucnu stát novým sídlem palestinské ambasády, prohledávají pyrotechnici policejního prezidia se speciálně vycvičeným psem. Výsledek prohlídky zatím není znám, proto dovnitř nesmí vstoupit žádné další osoby.

Dovnitř se proto ještě nedostali ani pražští kriminalisté. "Tudíž je zatím předčasné hovořit o příčinách nebo o podrobnostech detonace," řekla mluvčí policie Andrea Zoulová. V úvahu proto nyní přicházejí všechny možné verze. "Máme několik verzí, ale nejde zatím ani jednu z nich vyloučit," řekla.

Na místě je podle zpravodajky asi desítka policejních aut, dvě záchranky a hasiči. Zasahují desítky policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …