Přijde Petr Kellner za Andrejem Babišem, že chce koupit celé Česko... Karel Schwarzenberg vypráví vtip

10.06.2017 9:59

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v rozhovoru pro Právo všechny občany ujistil, že strana neuhne z proevropské politiky. Stejně tak neuhne v boji proti Andreji Babišovi. Tvrdý postoj vůči šéfovi hnutí ANO prý zase k TOP 09 vrací voliče. Schwarzenberg věří ve volební zisk na úrovni 12 procent. Kníže ovšem také ukázal, že se umí dobře bavit. V rozhovoru přidal vtip o dvou miliardářích.

Přijde Petr Kellner za Andrejem Babišem, že chce koupit celé Česko... Karel Schwarzenberg vypráví vtip
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V rámci "Expedice neuhneme 2017" představovala TOP 09 svůj volební program v Únětickém pivovaru. Zúčastnili se čestný předseda Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová a poslanec Martin Plíšek

Karel Schwarzenberg jako lídr TOP 09 v Praze věří, ze strana celorepublikově získá 12 procent hlasů voličů, a to svou zásadovostí. Schwarzenberg slibuje, že strana neuhne ze své proevropské politiky. V zájmu naší budoucnosti prý musíme být pevnou součástí Evropské unie a euro bude jasným znakem, že k EU patříme.

Stejně tak strana nepřestane ani s bojem proti politice Andreje Babiše. Šéf hnutí ANO prý dobře zvládá politický marketing, ale to ještě neznamená, že je dobrým demokratickým politikem.

„Ten člověk tak bezostyšně využívá stát ve vlastní prospěch, že to pro mě není přijatelné. Já jsem dělal zemědělství 35 let, tak tomu trošku rozumím a dobře vím, že je to odvětví od první světové války závislé na státu a dotacích. Když ty dotace rozděluje největší zemědělec této země, tak tu něco nehraje. Také nemám rád strany vůdcovského typu. Já jsem je zažil v dětství a to mi stačilo,“ poznamenává Schwarzenberg na adresu Babiše.

Schwarzenberg uznává, že i on pobíral dotace, jenže nikdy nebyl ministrem financí, který na přidělování dotací sám sobě jako podnikateli dohlíží. Striktně odmítá, že by Miroslav Kalousek řídil TOP 09 autoritářsky, jak to dělá Andrej Babiš. V TOP 09  prý není neobvyklé, že kolegové Kalouskovi odporují. První místopředseda Marek Ženíšek nebo Markéta Pekarová Adamová se prý nebojí říkat své názory.

Vedle Babišova ANO se Schwarzenberg vymezuje stejně tvrdě proti komunistům. S kýmkoli jiným si prý dokáže představit politickou spolupráci. Politika je o kompromisu. Čestný předseda TOP 09 ovšem věří, že i Babiš udělá vše pro to, aby po volbách sestavil vládu. Naslibuje takřka komukoli cokoli. Lidovci v osobě prvního místopředsedy strany Mariana Jurečky už prokázali, že dokážou s Babišem skvěle spolupracovat. 

Schwarzenbergovi se nelíbí ani zákon zakazujííc kouření v restauracích a na dalších místech. Je to prý příliš tvrdý zákaz. „Přehnali jsme to,“ uvedl v rozhovoru bez obalu Schwarzenberg.

Ale zákaz kouření opravdu není tím nejhorším. Horší je pro Schwarzenberga druhý nejbohatší Čech Andrej Babiš, u něhož se zdá, že už si koupil celé Česko. Schwarzernberg prý zaslechl jeden povedený vtip. V něm jeden podnikatel říká druhému: „Vydělal jsem v Číně tolik peněz, že si můžu koupit celé Česko.“ A druhý podnikatel mu na to odvětí: „Jenže já ho neprodávám.“ Redaktor k tomu dodal,  že tento vtip slyšel se jmény Petra Kellnera a Andreje Babiše. Schwarzenberg dosazení jmen přitakal a prozradil, že se mu tento vtip moc líbí.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…