Přijde boj o biologickou identitu, hřímal v době koronavirové na Olšanech Foldyna. Policie akci analyzuje

09.05.2020 16:45

Čeští stoupenci kontroverzního ruského motorkářského gangu Noční vlci u příležitosti 75. výročí konce války v Evropě uspořádali vzpomínkovou akci, na které bojovně promluvil poslanec Jaroslav Foldyna. Shromáždění teď věnuje pozornost policie, neboť se zdá, že účastníci nedodrželi nařízení spojená s bojem proti koronaviru.

Přijde boj o biologickou identitu, hřímal v době koronavirové na Olšanech Foldyna. Policie akci analyzuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Na hřbitově na Olšanech se 8. května sešli čeští příznivci kontroverzního motorkářského gangu Noční vlci. Spolu s dalšími lidmi chtěli uctít památku sovětských vojáků, kteří na jaře 1945 bojovali za osvobození Československa a v tomto boji zaplatili cenu nejvyšší.

Na Olšanských hřbitovech promluvil také Jaroslav Foldyna hájící barvy poslaneckého klubu SPD. Zmínil „užitečné idioty, kteří bourají sochy“ a zdůraznil, že nás čeká boj o naši biologickou identitu.

My dneska společně budeme muset bránit svoji identitu, národní i biologickou. Spolu s Němcema, s Italama, s Francouzema. O to tady teďko běží. Oni odpoutávají pozornost od zásadních problémů, kdy chtějí nastolit nové myšlení, nové vidění, nový světový řád. Rodina pro ně není nic. Národ a vlast po ně není nic. Oni jsou neomarxisti, kteří poroučí lidem, jak mají žít. A kdo tak nechce žít, dopouští se předsudečné nenávisti. To si nedovolili ani nacisti, ani bolševici – trestat lidi za to, co si myslí. A tito užiteční idioti, kteří bourají sochy, jenom odpoutávají pozornost od bitev zítřka. Přestaňme se tímto zabývat. Pojďme se soustředit na to, abychom vyhráli bitvy zítřka,“ hřímal Foldyna. Nakonec poděkoval všem lidem, kteří se přišli poklonit padlým vojákům Rudé armády.  

Akcí se začala zabývat policie, a to kvůli opatřením spojeným s bojem proti šíření nemoci covid-19. Z fotografií reportérů, kteří akci věnovali pozornost, je totiž zřejmé, že účastníci akce nedodržovali povinné dvoumetrové rozestupy. Navíc dorazilo víc lidí, než nařízení vlády dovolují.

Právník Václav Vlk pro server iDNES.cz poznamenal, že by se tím policie měla zabývat.

Pokud vláda myslí zákony a nařízení vážně, tak by měly orgány zahájit s organizátory správní řízení a účastníkům by měla hrozit pokuta až do výše 10 tisíc korun,“ uvedl právník. Vládní nařízení stanoví, že se na veřejné akci smí sejít pohromadě maximálně 10 osob.

O totéž na sociální síti Twitter žádal lidovecký poslanec Jan Bartošek.  

„Mše, svatby, hody... to nejde. Ale sympatizanti Rusáků si za dohledu policie v klidu udělají akci a vysmívají se tím tak nám všem, kteří dodržujeme pravidla. Budu interpelovat ministra,“ oznámil na sociální síti Twitter Bartošek.

Jan Bartošek žádá vysvětlení od ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…