Primátor Hudeček se rozplýval na Frekvenci 1 nejen nad Prahou, ženami a alkoholem

27.09.2014 17:57

Hostem Press klubu moderátora Luboše Xavera Veselého byl pražský primátor Tomáš Hudeček z TOP 09. Ve vysílání prozradil, jak dlouho už žije v Praze. „Práskl“ na sebe i něco z osobního života - o přítelkyni a alkoholu, který má rád. Došlo však i na závažnější témata, jako je boj s reklamními agenturami v hlavním městě, stadion Bohemians 1905 a tunel Blanka.

Primátor Hudeček se rozplýval na Frekvenci 1 nejen nad Prahou, ženami a alkoholem
Foto: Hans Štembera
Popisek: V rámci volební kampaně TOP 09 odpovídal Tomáš Hudeček na dotazy občanů. Ti si mohli také zagrilovat

„Já jsem v Praze už dvanáct let. V současné době bydlím poblíž náplavky a právě náplavku mám opravdu rád. Praha je nejhezčí město na světě,“ prohlásil Hudeček. Přiznal ale, že se mu leccos nelíbí na Václavském náměstí a snaží se něco změnit. Stejně tak se krása Prahy zatím příliš neukazuje, ani když kráčíte na některých sídlištích mezi šedými paneláky.

Stadion Bohemians 1905

Jako primátor, který navíc jede naplno v předvolební kampani, pracuje prý šestnáct až sedmnáct hodin denně sedm dní v týdnu. Při rozmluvách s Pražany se prý nesetkal s vyloženě negativní reakcí vůči své osobě. Často se ptají na tunel nebo kartu Opencard. Hudeček je také příjemně překvapen tím, jak moc se Pražané zajímají o dění ve svém městě.

Následně se vyjádřil i ke stadionu Bohemians. Zboří se snad Ďolíček? „Pozemek, kde stojí stadion, je v soukromých rukách a dlouho se tam hledá cesta, jak se dohodnout. My jsme do toho vstoupili teprve nedávno, protože se tam podle našeho názoru nepostupovalo úplně transparentně,“ posteskl si primátor. Vydal prý proto pokyn, aby se město pokusilo získat takto významné stavby se sportovní tradicí, aby je do budoucna odkoupilo a vlastnilo. Nebránil by se ani tomu, aby se stadion Bohrmians stal svého druhu významnějším centrem.

A co soukromý život, pane primátore?

Ve vysílání také zaznělo, že účastí v politice, ať už v roli náměstka či dokonce primátora trpí osobní život, byť jemu samotnému se to prý daří zvládat. „Není to jednoduché, ale jde to,“ prozradil Hudeček. I ve vztahu se prý snaží nastavit systémová pravidla organizace času a tím zůstává prostor i na vztah.

A čeho si všímá u žen? Prý si s nimi musí mít o čem povídat, např. i o lidských právech. „S chlapy v hospodě si také můžu povídat o ženách, ale to rozhodně není publikovatelné pro rádio," uzavřel toto téma.

Kauza s billboardy a tunel Blanka

Primátor se vyjádřil také ke kauze billboardů v Praze. „Je to nefér hra vůči mně a TOP 09 v Praze,“ poznamenal. Co za tím stojí? Údajně fakt, že rada města se pokusila omezit reklamní agentury. „Takováto reklama v Praze být nemá,“ míní nejmocnější muž na pražském magistrátu.  Reklamní agentury prý usilují o to, aby v Praze TOP 09 volby nevyhrála a nemohla tak realizovat své záměry. „Reklamní lobby předpokládá, že tam nastoupí jiná strana, která toto opatření změní tak, aby billboardy do budoucna neubývaly,“ popsal situaci Hudeček.

Své řekl i k situaci kolem tunelu Blanka. Ten je prý hotov. Metrostav stavbu městu předá na konci září. „Ale firma, která má na starosti elektroniku, není v tuto chvíli schopna garantovat, že v případě velké nehody zafungují všechny bezpečnostní systémy. Ještě před Vánocemi myslím, nebudou ty testy kompletní,“ prohlásil. Lidé se tak mohou těšit na jízdu tunelem na počátku příštího roku.

V závěru vysílání prozradil, že se poměrně dlouho věnoval tanci na profesionální úrovni a ještě dnes působí jako porotce v některých soutěžích. Prásknul na sebe i to, že je velkým milovníkem nápoje gin. „Mám doma přes sto druhů,“ uvedl. A co s tou sbírkou bude v budoucnu dělat? To sám příliš neví, sbírá gin, protože ho to těší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…