Primátor Ostravy se zastal Malé: Táňa teď vypadá jako všehoschopná svazačka. Je mi jí líto

19.07.2018 17:38

Ve čtvrtečních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu vystoupil primátor Ostravy za hnutí ANO Tomáš Macura. Zastal se jak předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), tak své stranické kolegyně Taťány Malé. Té mu je prý líto, protože teď nosí nálepku „všehoschopné svazačky“. Zdůraznil také, že hnutí ANO není žádný monolit, byť se to často říká.

Primátor Ostravy se zastal Malé: Táňa teď vypadá jako všehoschopná svazačka. Je mi jí líto
Foto: Daniela Černá
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura na pietním aktu u příležitosti 73. výročí osvobození Ostravy a ukončení druhé světové války

Na úvod věnoval pár slov ke zrodu vlády ANO a ČSSD s podporou komunistů. Macura prý není z této podoby vlády příliš nadšen. „Beru to jako variantu, jako jednu ne z těch úplně dobrých, ale v dané situaci jako jedinou možnou,“ pravil hned na úvod Macura. Ještě víc by však byl nespokojen, kdyby Babiš svůj kabinet opřel o hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Posléze pronesl pár slov ke kauze exministryně spravedlnosti Taťány Malé, která čelila podezření, že při tvorbě své diplomové práce, resp. diplomových prací, možná nepovoleným způsobem opisovala. „Mně je jí trošku líto v dané chvíli, protože je dnes popisována v roli všehoschopné ambiciózní svazačky. Myslím si, že ona trochu doplatila na ne úplně šťastnou komunikaci. Ale já prosím neschvaluji plagiátorství v žádné formě,“ pokračoval Macura.

Stranou jeho pozornosti nezůstala ani kauza farmy Čapí hnízdo, ve které je trestně stíhán i předseda vlády Babiš. „Já se domnívám, že trestní stíhání v této kauze skončí, že nebude pokračovat obžalobou,“ zaznělo z úst ostravského primátora hnutí ANO. Jedním dechem však dodal, že kdyby byl v podobné situaci jako Andrej Babiš, z politiky by odešel.

Na rozhlasových vlnách také hájil hnutí ANO jako celek, když zdůrazňoval, že v hnutí ANO existuje několik názorových proudů, které mezi sebou vedou diskusi. Hnutí ANO prý není názorovým monolitem, kterému by Babiš určoval, co se bude říkat. Vše je věcí diskuse.

Došlo i na uprchlickou krizi. Macura se znovu zastal Babiše, když zdůraznil, že rozumí tomu, proč premiér odmítá přijmout třeba jen jednoho jediného uprchlíka ze 450, jak to žádá Itálie. Nechce sice popírat, že lidem, kteří potřebují pomoct, se má pomáhat, ale také je třeba dát pašerákům jasně najevo, že jejich byznys už nepoběží tak hladce jako dřív a EU si bude své hranice lépe hlídat.

„V tomhletom panu Babišovi celkem rozumím. Nemůžeme dovolit zakotvit každé lodi, která na Středozemní moře vypluje, protože tím říkáme ‚ano, vyplouvejte‘,“ podotkl Macura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…