Primátor Svoboda mluvil v rádiu o Opencard: Bém zapálil dům a teď se směje hasičům

11.04.2013 18:06

„Existuje záznam z jednání, kde jsme zvažovali všechny varianty. Nemohl bych hlasovat jinak, rozhodnutí bylo jasné,“ bránil se pražský primátor Bohuslav Svoboda v rozhlasovém pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. On a další desítka pražských radních totiž čelí obvinění z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže.

Primátor Svoboda mluvil v rádiu o Opencard: Bém zapálil dům a teď se směje hasičům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Bohuslav Svoboda předal hasičské dodávkové automobily starostům sedmi městských částí pro jejich sbory dobrovolných hasičů

Obvinění se týká zakázky, kterou loni získala firma Haguess. Jedním dechem i popřel jakoukoliv vinu na předraženém projektu Opencard.

Bývalý primátor Pavel Bém před nedávnem pronesl, že Svoboda zdražil Opencard celkem sedmkrát, což on by si nikdy nedovolil. Jak se Svoboda dívá na to, že se mu takto vysmívá? „Směju se i já,“ opáčil primátor. Je prý úsměvné, když někdo zapálí dům, a pak se směje hasičům, že špatně hasí.

Problémy provázely projekt už od začátku

Policie viní ale právě Svobodu, i když on sám jakoukoliv vinu či chybu odmítá. Celá kauza navíc podle něj vznikla dávno před tím, než on v čele magistrátu vůbec zasedl. „Jestli mě paměť neklame, bylo to v roce 2007,“ vzpomínal. A už od začátku provázely celý projekt pochyby a otázky.

„Snažím se necítit za tím politiku, ale ta snaha je podkopávána tím, co se okolo ní děje,“ prohlásil Svoboda a svěřil se s podezřením, že za vším vězí politický plán. „Je tam nějaký politický soupeř, který mě chce vyšachovat. Bohužel, nevím jaký,“ dodal.

Celá kauza je podle Svobody nabitá lžemi a polopravdami. Jedno je však prý podle něj jisté – pokud se případ potáhne ještě delší dobu, zcela to změní politické možnosti Prahy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…