Primátorka Krnáčová chce do čela Dopravního podniku stále totéž jméno, řekly nám zdroje z trojkoalice

19.10.2015 17:27

Dobře informovaný zastupitel pražského magistrátu v evidentním rozčílení informoval naši redakci o krocích, které chce primátorka Adriana Krnáčová (ANO) podniknout v Dopravním podniku.

Primátorka Krnáčová chce do čela Dopravního podniku stále totéž jméno, řekly nám zdroje z trojkoalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Jelikož jste o tom psali, chtěl bych říci, že paní primátorka stále trvá na jménu Ivan Ivančo, a to bez hlubší diskuse. Pokud má být transparentní výběrové řízení, rádi bychom o tom diskutovali až poté, co budou jména na stole. A tím myslím, že půjde o jména, která vyplynou právě z velkého tendru," uvedl náš zdroj.

Podle jeho zjištění je údajný plán "sundat" aktuálního šéfa DPP Jaroslava Ďuriše na nejbližší dozorčí radě společnosti. „Podle mého názoru nemá tento plán šanci na úspěch. Mluvilo se o tom dnes na schůzce, kdy bylo více lidí, nemyslím si, že jsem s tímto negativním postojem sám,“ dodal. Na vyjádření pražské primátorky ParlamentníListy.cz čekají. 

Jak naše redakce uvedla na počátku října, hnutí ANO, respektive Adriana Krnáčová měla několika vybraným zastupitelům navrhnout na post generálního ředitele někdejšího šéfa regionální spořitelny Ivana Ivanča. Ten na přímé dotazy ParlamentníchListů.cz nezareagoval.

Naší redakci navíc potvrdily dva zdroje z blízkosti DPP, že průběh poslední dozorčí rady podniku, který měl být zřejmě v zákulisní režii primátorky Krnáčové, dopadl fiaskem. Bez jakéhokoli společného projednání totiž člen dozorčí rady společnosti, pražský zastupitel Martin Slabý, navrhnul na dozorčí radě odvolání generálního ředitele Jaroslava Ďuriše. „Slabý toto učinil zřejmě na přímý pokyn Adriany Krnáčové," sdělil redakci jeden ze zdrojů. Druhý navíc potvrdil, že návrhem Slabého byli zaskočení i jeho partajní kolegové. „Evidentně to nekonzultoval," doplnil redakci druhý zdroj.

Proti případnému odvolání Ďuriše se postavili také někteří odboráři. Podle jejich vyjádření je nejkvalitnějším ředitelem, kterého podnik od smrti někdejšího šéfa Milana Houfka v roce 2005 měl. Odboráři dokonce pohrozili městu stávkou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…