Připojení Krymu k Rusku schvaluje 88 procent Rusů

27.03.2014 6:50

Odtržení Krymu od Ukrajiny a jeho připojení k Rusku je projevem zákonného práva obyvatel Krymu na sebeurčení. Podle průzkumu veřejného mínění, který dnes zveřejnila agentura Interfax, je o tom přesvědčeno 86 procent Rusů. Jen osm procent dotázaných považuje anexi za nezákonné násilí.

Připojení Krymu k Rusku schvaluje 88 procent Rusů
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Pocity řadových Rusů z postupu Kremlu na ukrajinském území jsou veskrze pozitivní. Připojení Krymského poloostrova k Ruské federaci schvaluje 88 procent Rusů, 34 procent zároveň pociťuje hrdost, pro 31 procent je zábor vítězstvím spravedlnosti a 19 procent z něj má radost.

Ruskou politiku vůči Ukrajině neschvalují tři procenta Rusů, jeden dotázaný ze sta je anexí rozhořčen. Lhostejné jsou rusko-ukrajinské vztahy sedmi procentům obyvatel Ruska.

Podle 62 procent oslovených byl Kreml na Krymu veden snahou ochránit ruské etnikum před ohrožením bezpečnosti ze strany Ukrajinců.

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …