Příšerné divadlo. Poslanci zřejmě oslavili Halloween o noc později

03.11.2011 11:22

Poslanci jednali 40 hodin, ve dne i v noci. Podle komentátora MF Dnes Martina Komárka člověka při pohledu na jejich jednání napadne, že Oliver Cromwell neměl v 17. století zase tak špatný nápad, když anglický parlament rozpustil.

Příšerné divadlo. Poslanci zřejmě oslavili Halloween o noc později
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

"Sociální demokraté přešli na trojsměnný provoz, aby to vydrželi. Petr Gazdík propustil ženy z klubu TOP 09 domů, aby se na to nemusely dívat. Česká sněmovna zažila o jednu noc opožděný Halloween," konstatuje Komárek.

"Příšerné divadlo, které si sami poslanci připravili, předčilo i ty nejdůmyslnější převleky ze svátku, kdy na svět vylézají temné síly."

Sledujeme téma Obstrukce
Vše, co se děje ve sněmovně, čtěte ZDE

Kéž bychom měli svého Cromwella

Nekonečné projevy a návrhy, které jsou předem odsouzené k zániku. "Britský generál Cromwell rozehnal v roce 1653 tamní parlament, protože se mu zdálo, že "žvaní" příliš dlouho," nastínil Komárek scénu z dějin. Znechucený divák musí při pohledu na české poslance dát Cromwellovi za pravdu. "Tohle byla žvanírna, kecárna, okecávárna či dokonce tlučhubna."

Přestože si i sociální demokraté uvědomují, že reformy jsou nutné, ač nejsou ty z režie Nečasovy vlády zrovna ideální, musejí žvanit, kecat a tlouci hubou. "Protahovat jednání je poslední zbraň menšiny proti většině," podotýká Komárek.

"Má šanci (menšina), že většina se unaví, přistoupí na jednání nebo že se stane něco neočekávaného. A i když se to nestane, udělá si opozice sice dvojsečnou, ale přece jen reklamu. Její voliči vidí, že ač je legislativně bezmocná, aspoň něco dělá. Nevoliči ji sice odsoudí, ale o ty jí tolik nejde."

Čtěte:

40 hodin nonstop. To jsou naši stachanovci ze sněmovny

Sněmovní maraton a ospalí poslanci. Mají plné zuby Ratha i Kalouska

Rád vidím vaše tváře, sdělil ČSSD Kalousek. Na programu rozpočet

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…