Přišly další „zlé“ statistiky z Německa. Týkají se trestných činů spáchaných migranty a je to děsivé čtení

06.02.2016 7:50

Policejní ředitelství v Kolíně nad Rýnem předložilo svoji závěrečnou zprávu vztahující se ke zločinům spáchaným v loňském roce migranty ze severní Afriky. Statistiky veškerých kriminálních přečinů v porovnání s předchozími roky prudce stouply. Informace o zprávě přinesl prestižní německý magazín Focus.

Přišly další „zlé“ statistiky z Německa. Týkají se trestných činů spáchaných migranty a je to děsivé čtení
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Jak uvádí Focus, zejména se zvýšil počet spáchaných ublížení na zdraví. V porovnání s rokem 2014 se jednalo v případě násilného napadení o nárůst 36,8 % a v případě „obzvlášť“ nebezpečných útoků došlo dokonce o padesátiprocentní navýšení. „Je zřejmé, že mladí kriminálníci ze severní Afriky jsou mnohem více brutální. Tvůrci závěrečné zprávy vyjadřují obavy především z delikventů pocházejících z Alžírska, Maroka, Tuniska nebo Libye. Nárůst trestné činnosti je patrný ve všech kategoriích trestných činů,“ uvádí německý magazín.

Za „nejděsivější“ pasáž zprávy považuje Focus zmínku o útocích s následnou vážnější újmou na zdraví. „Zatímco v roce 2014 šlo o 368 případů, tak v loňském roce již bylo v této závažné kategorii hlášeno 503 případů. U násilných trestných skutků policisté zaznamenali nárůst o 40 %, v případě kapesních krádeží potom o téměř 10 %. Také kategorie krádeží v obchodech vykázala v loňském roce značný nárůst. V roce 2014 došlo v Kolíně nad Rýnem k 472 hlášeným případům, ale o rok později již k 652 spáchaným trestným činům,“ píše se ve zprávě.

Předmětem krádeží v obchodech se dle policejní zprávy stále více stávají drahé kvalitní parfémy a exkluzivní kosmetické výrobky. Hlavní podezřelí v drtivé většině případů pocházejí ze severní Afriky. „Maročané, Alžířané, Tunisané, Syřané a Libanonci mužského pohlaví tvořili v loňském roce 92,5 % podezřelých. Mnozí z nich údajně do Kolína nad Rýnem cestují z jiných měst. Celkem se za uplynulý rok jednalo o 1829 osob. Pachatelé se často pohybují v blízkosti autobusových zastávek, barů a diskoték. V brzkých ranních hodinách se zaměřují na jedince posilněné alkoholem,“ cituje německý magazín policejní zprávu.

Podobné zkušeností však mají policisté také v Düsseldorfu, kde v policejní databázi evidují 2000 podezřelých pocházejících nejčastěji z Maroka a dalších zemí regionu. Jak před několika dny uváděl ve své analýze profesor Soeren Kern z amerického think-tanku The Gatestone Institute, dramatické to je v tomto ohledu také v Hamburku. Každým rokem v severoněmecké metropoli dochází ke krádeži 20 000 peněženek, což činí 55 krádeží denně. Z této trestné činnosti jsou podle údajů zdejší policie z 90 % zodpovědní muži ve věku 20 až 30 let, kteří pocházejí ze severní Afriky a Balkánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…