Příštím prezidentem bude Jan Keller, analyzuje... To budete koukat, kdo

27.07.2015 9:32

Josef Zbořil, bývalý krajský předseda Svobodných, se na svém blogu na serveru iHNed.cz zamýšlí nad tím, kdo bude příštím prezidentem. Z jeho analýzy mu vychází moravský sociolog, europoslanec a levicový intelektuál Jan Keller.

Příštím prezidentem bude Jan Keller, analyzuje... To budete koukat, kdo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jan Keller v Ostravě

Mezi kandidáty, kteří se v roce 2018 budou ucházet o post hlavy státu, se podle Zbořila objeví kandidát pravdoláskařů, pražský kavárník, nekriticky proevropský havlista a reformní kapitalista Tomáš Sedláček, dále lidový kandidát, solidární technokrat, „Nohavica sociologie“ a levicový intelektuál Jan Keller, kandidát „státem neprivilegovaných občanů“, kapitalistický vizionář, kritik míry integrace zemí EU a europoslanec Petr Mach či herec, exvelvyslanec v Portugalsku a Vatikánu, exministr kultury a ministr obrany Martin Stropnický.

 

„Při době 2,5 roku do prezidentských voleb je třeba zahrnout nejširší spektrum potenciálních osobností bez ohledu na jimi avizované ambice na tuto funkci,“ konstatuje výběr kandidátů Zbořil. Podle něj má největší šanci na úspěch Jan Keller, pokud tedy bude společným kandidátem levicových stran či kandidátem s deklarovanou podporou KSČM nebo ČSSD.

„Je to nestraník, osobnost, profesor, nebyl spojován s korupčním nebo jiným skandálem. Zároveň má silnou podporu elektorátu KSČM, ČSSD či Zelených,“ píše Zbořil. Podle něj také k volbám dorazí spíše starší voliči, jejichž problémy Keller diskutuje slovy, kterým rozumějí a s postoji obhajujícími střední třídu a sociální smír. 

„Jako racionálně hovořící levicový intelektuál a profesor, který už absolvoval velké množství přednášek a besed, může být přímo i jasným favoritem pro velkou část levicových a středových studentů technických a humanitních škol a univerzit, kteří se voleb zúčastní ve větším poměru než studenti s jinými favority (obzvlášť ve 2. kole),“ konstatuje dále Zbořil a uvádí, že vzhledem k tomu, že Keller není pravdoláskař, může získat ve finále stejný počet protestních hlasů, jako získal Zeman proti Schwarzenbergovi před dvěma lety.

Podle Zbořila je Keller zároveň respektovaný od Zemana i Klause, kteří jej mohou, navzdory rozdílům v některých postojích, mezi všemi ostatními kandidáty jak přímo doporučit, tak nepřímo nejméně nedoporučit. 

A vítězství může Keller získat i díky nealarmistickým, autentickým a zásadovým protiimigračním a protimultikulturalistickým názorům a postojům, které budou v příštích letech pro voliče významnější než dříve, uzavírá Zbořil.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…