Přítok peněz z EU vázne. Daně kvůli tomu nezvýším, říká Kalousek

29.05.2012 21:43

Česko nezvládá čerpat peníze z EU. Bruselu se nelíbí především kontrola, kterou zabezpečuje ministerstvo financí. Hrozící nemalé ekonomické problémy s čerpáním spojené přiznal i premiér Petr Nečas (ODS). Levicová opozice proto žádá hlavu ministra financí Kalouska. Ten kritiku odmítá a poukazuje na problémy, se kterými se potýkají samotné kraje, jak ukázal i případ Davida Ratha. Zároveň důrazně odmítl myšlenku, že by se kvůli problémům s dotacemi znovu zvyšovaly daně.

Přítok peněz z EU vázne. Daně kvůli tomu nezvýším, říká Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek přednášel na právnické fakultě

Sociální demokraté volají po pádu ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) za to, že přikryl problematické čerpání evropských peněz Českem. Samotný ministr však toto nařčení odmítá a navíc se snaží uklidnit občan. Premiér Petr Nečas (ODS), který před časem uvedl, že zastavení peněz z EU by pro Česko představovala závažný problém, podle Kalouska popisoval tu nejextrémnější variantu, na kterou nemusí dojít. Zprávu přináší server Týden.cz.

Sociální demokracie má máslo na hlavě

„Nebudu říkat kdyby, protože jsme pevně přesvědčeni, že jsme schopni ty ztráty minimalizovat. Říkat teď jakékoli odhady a katastrofická čísla, to je záměr sociální demokracie. Ale bohužel tím střílejí hodně do vlastních řad, viz operační programy Severní Čechy, Střední Čechy a další,“ zdůrazňuje Kalousek.

V této souvislosti také pán státní kasy jednoznačně prohlašuje, že se kvůli problémům s čerpáním dotací budou znovu zvyšovat daně. Podobné úvahy, které předestřeli opoziční politici, ale také řada komentátorů. Označil Kalousek dokonce za hloupost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …