Přituhlo. Takto pohrozil Topolánek Okamurovi

11.05.2022 8:58 | Ze sítí

Mirek Topolánek poprvé lituje, že není ve Sněmovně. Kdyby tam totiž byl, vyřídil by si prý v úterý večer s Tomio Okamurou cosi ručně.

Přituhlo. Takto pohrozil Topolánek Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Tomio Okamura v úterý večer pronesl v Poslanecké sněmovně velmi ostrý projev, kde kritizoval vládu za její postup s ukrajinskými migranty. Zmínil třeba i takové otázky jako hrozbu zavlečení některých úspěšně vymýcených nemocí, kterému jde vláda ještě naproti odpuštěním předškolních zdravotních prohlídek dětí migrantů.

Po hodině jeho vystoupení, přerušované občas hlukem z koaličních lavic, jednání skončilo tím, že vláda demonstrativně opustila Sněmovnu, což má podle jednacího řádu za následek přerušení jednání.

Koaliční poslanci pak po celou noc na sociálních sítích psali o tom, jak odešli, protože nehodlají podporovat šíření nenávisti ze sněmovní půdy.

Případně rovnou o tom, jak se jim udělalo z Okamurova projevu fyzicky zle (ministr Válek) či že se jim chtělo „blít“, jak napsal lidovecký Jan Bartošek.

Korunu nočním reakcím na sociálních sítích ale nasadil politický veterán, který také proslul řadou taškařic v Poslanecké sněmovně zachycených na mikrofony či kamery. Bývalý premiér Mirek Topolánek zalitoval, že při Okamurově projevu nemohl být v jednacím sále.

„Dnes mám poprvé a naposledy pocit, že jim tam v té Sněmovně snad i chybím. Já bych mu jednu flákl. Náckovi pitomýmu,“ vyznal se expředseda ODS.

 

 

Mirek Topolánek se v časech své politické kariéry i později proslavil hned několika výhrůžkami ve stylu „já ti ji nakoupim“.

V diskusi pod jeho příspěvkem padla řada půvabných návrhů, jak Okamuru eliminovat, třeba že by ho měla média důsledně označovat jako „fašistu“, jak to činí slovenský tisk s Kotlebovci. Jiný doporučoval, že by si všech deset procent Okamurových voličů zasloužilo „mokrým hadrem po hubě“.

A Martin Schmarcz, publicista, který v časech jeho premiérování Topolánkovi psal projevy, vážně doporučoval, aby pevně většinová koalice už opozici žádné takové body nezařazovala do programu. „A můžou je vykopat ze všech funkcí. A nebrat je na zahraniční cesty. Atd. Jde to i bez flákanců,“ poradil.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…