Přivedeme do politiky lidi z praxe. Lapačů hlasů už bylo dost. Pavel Sehnal popsal projekt Aliance pro budoucnost

16.04.2021 11:09

Společnost musí v politice zastupovat konkrétní lidé z praxe a jednotlivých oborů, ne politické lapače hlasů. Říká to předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal s tím, že právě jejich projekt takovou variantu občanům nabízí.

Přivedeme do politiky lidi z praxe. Lapačů hlasů už bylo dost. Pavel Sehnal popsal projekt Aliance pro budoucnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost

“Mnohdy jsme oslovováni s tím, jak charakterizovat projekt Aliance pro budoucnost. Je potřeba ho pojmenovat tak, že náš projekt je především o spojení osobností z politického světa a života. Existovala zde celá řada politických subjektů, které se minulosti ucházely o zájem voličů, ale jejich hlasy většinou propadly do koše, protože neměly šanci se přiblížit k pěti procentům,” popisuje Pavel Sehnal.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Nyní už se to prý nestane. “Říkáme teď jasně všem: váš hlas nepropadne a neskončí v koši. Proto jsme se naplno pustili do projektu Aliance pro budoucnost. Na únorovém sjezdu jsme přejmenovali Občanskou demokratickou alianci a vzdali se tradičního názvu ve prospěch tohoto nového politického subjektu,” podotýká Sehnal.

“Aliance pro budoucnost v současné době zastřešuje čtyři tábory lidí. Jedním z nich jsou původní voliči Občanské demokratické aliance, tedy standardní klasické a pravicově orientované politické strany. Dále zastřešuje Agrární demokratickou stranu a to z důvodu, že na běžných kandidátkách velkých politických stran s obřími stranickými sekretariáty se nikdy agrárník nedostane na čelo kandidátky, protože tam vždycky v čele bude stát nějaký čistokrevný politik nebo lapač hlasů. Proto jsme mezi sebe přijali Agrární demokratickou stranu, aby se konečně zemědělcům dostalo sluchu,” zmínil předseda Aliance pro budoucnost.

Dalším účastníkem projektu Aliance pro budoucnost je Demokratická strana zelených - za práva zvířat.” Přiznejme si, že nás všechny zajímá, v jakém životním prostředí budeme žít my i naše děti. Všichni máme přirozenou touhu chránit životní prostřední, ale málokdo se konkrétně svýma rukama na zlepšení situace podílí. Lidé z Demokratické strany zelených jsou ti, kteří se pracují se zvířaty, lidé z útulku se zvířaty a svou každodenní prací se této problematiky dotýkají. Je správné, aby takoví lidé měli podíl na chodu společnosti,” popisuje Pavel Sehnal.

“V našich řadách je i Strana konzervativní pravice - Řád národa, která má ve svých prioritách vlastenectví. Je na místě, abychom si všichni uvědomovali, že jsme v této krásné zemi vyrostli, že jsme s Českou republikou neodmyslitelně spjati, máme zde své rodiny, příbuzné a je na místě, abychom si svoji kulturu dále chránili,” má jasno.

Aliance pro budoucnost je podle Sehnala politickým projektem, který umožňuje, aby se lidé s praktickými zkušenostmi ze života dokázali prosadit v politice. “Tyto jednotlivé politické strany se dlouhodobě pohybovaly mezi půl a jedním procentem, proto se nabízí, aby dohromady vytvořili společný politický blok Aliance pro budoucnost. Lidé pracující v různých oborech a segmentech života musí mít své politické zástupce přímo ze svých řad a to nabízíme voličům právě my,” dodává Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…