Pro sira Wintona poletí vládní speciál. Nálakali jej prý na prohlídku pilotní kabiny

25.10.2014 22:03

Zachránce téměř sedmi stovek židovských dětí, Brit Nicholas Winton si převezme řád bílého lva z rukou prezidenta Miloše Zemana na ceremoniálu 28. října ve tři hodiny odpoledne. Tradičních večerních oslav ve Vladislavském sále se nezúčastní. Informuje o tom server Aktuálně.cz s tím, že Winton pobude v Česku jen několik hodin.

Pro sira Wintona poletí vládní speciál. Nálakali jej prý na prohlídku pilotní kabiny
Foto: Li-Sung / Wikimedia commons
Popisek: Sir Nicholas Winton

Pro vyznamenání si za doprovodu svých dětí a vnoučat přiletí 28. října armádním speciálem, který pro něj vypraví Česká republika, aby 105letému Britovi zajistila co největší pohodlí.

Původně Winton do Česka přijet nechtěl kvůli svému komplikovanému zdravotnímu stavu, na koncí září ale potvrdil, že se cítí dobře a že si pro nejvyšší české státní vyznamenání osobně přijede.

„Podle slov dcery bývalého letce nalákal také slib, že si během letu bude moci prohlédnout pilotní kabinu,“ uvedl server s tím, že Winton je svou vášní pro létání pověstný.

Winton už v Česku obdržel jedno vyznamenání, v roce 1998 ho někdejší prezident Václav Havel ocenil řádem Tomáše Garrigua Masaryka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…