Proboha, proč? Robert Záruba opět k politice. Ano, Zeman

02.09.2021 7:17

Politici 1. září ve všech koutech republiky vítali prvňáčky. Platilo to i o prezidentovi Miloši Zemanovi, který vyrazil armádním letadlem do Brna a přivítal malé žáčky v ZŠ a MŠ Brno v Merhautově ulici. Někteří politici přáli dětem hodně pěkných zážitků, hodnou paní učitelku a tak podobně. Prezident Zeman mluvil o hladu. Robert Záruba z České televize nad prezidentem kroutil hlavou. Politolog Jiří Pehe si ještě přisadil.

Proboha, proč? Robert Záruba opět k politice. Ano, Zeman
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zahájení školního roku s prezidentem Milošem Zemanem na základní škole v Merhautově ulici v Brně

Prezident Miloš Zeman přiletěl armádním letounem a pozdravil žáky na jedné ze zdejších základních škol - v ZŠ a MŠ Brno v Merhautově ulici. Prvňáčkům sdělil, že slyšel o dětech na této škole, které zkolabovaly hlady. „A já se ptám, co je to za rodiny, které nedají svým dětem najíst,” uvedl prezident.

Robert Záruba, sportovní komentátor České televize a vysokoškolský pedagog na katedře žurnalistiky při Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, nad prezidentem kroutil hlavou.

„Jedete do školy pozdravit prvňáčky. Zjistíte si o škole pár informací a ty negativní, co na tom, že spíše staršího data, předložíte 6letým dětem. Přidáte komentář, který se těch capartů před vámi vůbec netýká. Proč proboha? Proč se musí pan Zeman pořád vůči někomu vymezovat?“ zeptal se.

Zeman v Brně

V diskusi dostal odpověď.

„Protože je to zlá, podlá, mstivá, škodolibá, mravně shnilá svině. Těším se na ty oslavy, až chcípne,“ napsal pan Jan Vlček.

A Záruba ihned požádal, aby se lidé zdrželi podobných reakcí a nesnižovali se na podobnou úroveň. „Prosím, zdržte se podobných reakcí, nesnižujte se na tuto úroveň. Děkuju,“ poprosil slušně Záruba.

Zeman v Brně

Politolog Jiří Pehe se zeptal, co děti v ZŠ a MŠ Brno v Merhautově ulici udělaly, že přijel Zeman právě za nimi. „Chudáci děti ... co komu udělaly?“ ptal se doslova.

Zeman v Brně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…