Proč? Zklamal! Jaromír Jágr pod palbou. Kvůli Zemanovi

29.10.2019 8:33

Marketér a exredaktor ČT Jan Hrubeš se vyjádřil ke státnímu vyznamenání pro hokejistu Jaromíra Jágra, jehož včera ocenil prezident Miloš Zeman Medailí Za zásluhy I. stupně.

Proč? Zklamal! Jaromír Jágr pod palbou. Kvůli Zemanovi
Foto: Repro Instagram
Popisek: Jaromír Jágr u Velké čínské zdi

„Ten, který nosil na dresu číslo 68 jako symbol okupace, ten, který umí oslovit davy a pomoci svrhnout tuhle estébáckou, proruskou hrůzovládu, teď servilně přijímá státní vyznamenání a kolaboruje. Je mi za něj stydno. Skvělý sportovec, ale mizerný člověk,“ napsal k ocenění Jaromíra Jágra Jan Hrubeš. 

„On má moc jako málokdo. Měl by mít odpovědnost. Kdyby tu hradní šarádu odmítl, hodně by jim nařízl větev. On ale zklamal. Na celé čáře,“ dodal pak Hrubeš v diskuzi.

 

Anketa

Vnímáte zdraví prezidenta Zemana jako problém?

19%
81%
hlasovalo: 12735 lidí

Jaromír Jágr si z Hradu odnesl Medaili Za zásluhy I. stupně, za zásluhy o stát v oblasti sportu. Kladenský rodák začínal s hokejem v rodném městě, ligový debut si odbyl v září 1988. Za reprezentaci odehrál 141 zápasů a vstřelil 49 gólů, získal šest medailí z reprezentačních akcí: zlato a bronz z OH a dvě zlaté a dvě bronzové z MS. V NHL hrál 23 sezón v osmi klubech, dvakrát vyhrál Stanleyův pohár (1991 a 1992), jednou získal cenu Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL (1999), třikrát cenu Lestera B. Pearsona pro nejužitečnějšího hráče podle hokejistů, pětkrát triumfoval v kanadském bodování NHL. Sportovec roku ČR 2005 a dvanáctinásobný vítěz ankety Zlatá hokejka je již držitelem státní Medaile Za zásluhy II. stupně (2010). Je také majitelem hokejového Kladna, za které hraje stále ligu.

Jágr byl také loni součástí prezidentské delegace do Číny. Podílel se na uzavření dohody o rozvoji česko-čínského programu ledního hokeje mezi Českou hokejovou akademií, týmem Rytíři Kladno, Česko hokejovou asociací, Čínskou hokejovou asociací, Pekingskou sportovní univerzitou a Čínskou hokejovou akademií. Za svoji cestu se dočkal od mnohých kritiky, on sám si však za ní stál. Psali jsme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…