Proč pořád chválíte Rusko, ptal se čtenář historika z KSČM. Ten mu prozradil, jak vidí například Gorbačova a Jelcina

22.02.2015 16:25

Josef Skála je komunistou od roku 1970, a i když je v současné době mimo zastupitelskou funkci, jal se odpovídat na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Dočkal se důrazné podpory i kritiky, přičemž na oboje zareagoval. Odmítl např. slova o tom, že jen neustále obhajuje Rusko. Naopak, důrazně prý kritizuje dobu vládnutí Gorbačova a Jelcina.

Proč pořád chválíte Rusko, ptal se čtenář historika z KSČM. Ten mu prozradil, jak vidí například Gorbačova a Jelcina
Foto: red
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

Čtenář vystupující pod přezdívkou nerow se politika ptal, proč má potřebu neustále obhajovat Rusko a Čínu, aniž by se opíral o fakta. Proč raději nevysvětlí lidem, proč komunisté zdevastovali naši zemi, když tu čtyři desítky let vládli?

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

"Až byste, vážený pane, své dogma opřel byť o jediný fakt, na diskuzi to bude teprve pak. Právě to se vám ovšem nedaří. K dogmatu, jež jste si zamiloval, jsou fakta krutá. Zhruba jako Koperník k mrákotě, že Země je placatá jako lívanec. Já s fakty pracuji. A kritikou - jen tak mimochodem - neskrblím ani na adresu Ruska, vyplundrovaného za Gorbačova a Jelcina.  Kdo z nás dvou věcně argumentuje - a kdo jen 'osočuje' - inteligentní čtenář jistě rozezná zcela spolehlivě,“ podotýká v odpovědi Skála

Odpovědi Josefa Skály naleznete také ZDE.

Naproti tomu čtenář Bartez Skálovi vyjádřil podporu za jeho protiamerické texty, v nichž nejednou upozornil na riziko rozpoutání velké války. Čtenář zaslal svá poděkování s dovětkem, že doufá ve větší kontrolu "zločinecké ambasády USA“ v Česku a nejlépe v její uzavření.

Korouhvičkami pohrdám

Nakonec se vyjadřoval i k otázce, proč se více "nepere“ za lidi, kteří se za minulého režimu ničím neprovinili a jen pomáhali rozvoji společnosti, aniž by se něčím provinili. Mnozí někdejší komunisté naopak převlékli kabáty a dnes kritizují své někdejší druhy.

"Korouhvičkami pohrdám stejně jako vy. Sám si ten luxus s gustem odpírám. Komunista jsem od roku 1970. 'Komunistobijci' mne šetří o to méně, že nosím kůži na trh i dnes. Vašemu rozhořčení rozumím. Třeba je ho adresovat těm, koho se týká. Lidi, které práce v dresu KSČM živí - a všech, kdo si urážky nezaslouží, se nejen nezastanou, ale leckdy si ještě přisadí sami. Ze mne by to nedostali ani párem volů,“ zdůraznil komunista.

Odpor proti takovému zbabělému chování prý už sílí i v řadách KSČM.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…