Proč se Pompeo při návštěvě Česka zastavil v Senátu? Šéf komunistů za tím vidí...

14.08.2020 15:58

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo dal návštěvou českého Senátu najevo, že si cení práce horní komory českého Parlamentu a snad i cesty předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan. Šéf českých komunistů si však Pompeovu návštěvu vyložil po svém – podle jeho názoru Pompeo jen Vystrčilovi přijel poděkovat, že ze sebe dělá šaška, aby ho ze sebe nemusel dělat nějaký Američan.

Proč se Pompeo při návštěvě Česka zastavil v Senátu? Šéf komunistů za tím vidí...
Foto: Repro ČT
Popisek: Místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) v Událostech komentářích

Když v minulosti přijel ministr zahraničí USA do Česka, sešel se s prezidentem, s premiérem a s ministrem zahraničí. S prvním českým prezidetem Václavem Havlem trávili tito hosté hodně času. Letošní návštěva šéfa americké diplomacie však byla v jedné věci zvláštní. Sešel se sice jak s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a absolvoval i krátké setkání s Milošem Zemanem, ale udělal si čas i na návštěvu českého Senátu. Snad aby ocenil českou horní parlamentní komoru a aby podpořil předsedu Senátu Miloše Vystrčila, který se chystá na Tchaj-wan.

Podle předsedy KSČM Filipa Vojtěcha však Pompeo v podstatě Vystrčilovi jen poděkoval za to, že ze sebe dělá šaška tam, kde se toho neodváží ani Američané.

„Každý zástupce suverénního státu, když navštěvuje jinou zemi, začíná většinou v hlavním městě, a ne v její provincii. Podporu USA vnímám tak, že oni sami si to nedovolí, a tak tam místo sebe posílají někoho, kdo jim bude dělat šaška,“ upozornil Filip v ČT na fakt, že Česká republika oficiálně uznává princip jedné Číny, který znamená, že Tchaj-wan je součástí Číny, a pokud chce Vystrčil vyrazit na Tchaj-wan, měl by napřed vyrazit do Pekingu.

Podle komunistů přijel Pompeo do Česka proto, aby nás vtáhl do obchodní války mezi USA, Čínou a Ruskem.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…